Etelä-Uusimaa
Lue sunnuntain näköislehti maksutta

GRX:n uuden tukiohjelman nuoret kuljettajat valittu


Sitoutumista ja poltetta ralliin. Tallipäällikkö Marcus Grönholmin vasemmalla puolella Toni Herranen ja kartanlukija Sebastian Virtanen, oikealla Benjamin Korhola ja kartturi Pekka Kelander.

Rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin luotsaaman uuden GRX hautomo-tukiohjelma alkaa auttaa nuoria motivoituneita rallikuljettajia uran alkutaipaleella. Ohjelman ensimmäiset kuljettajat ovat inkoolainen Benjamin Korhola ja Jäälistä kotoisin oleva Toni Herranen.

-Meillä oli jo jonkin aikaa ollut GRX:ssä puhetta nuorten kuljettajien tukiohjelmasta tai hautomosta. Sitten kuulin, että Kumpumäen Arto oli pyöritellyt samanlaista ideaa. Siitä se idea GRX-hautomosta sitten lähti, tallipäällikkö Grönholm kertoo.

Kesällä järjestettyyn valintatilaisuuteen kutsuttiin kuusi kuljettajaa. Valintaraatiin kuuluivat Grönholmin ja Kumpumäen lisäksi Grönholmin ex-kartturi Timo Rautiainen, AKK:n valmennuspäällikkö Tuomo Nikkola sekä kartanlukijat Antti Linnaketo ja Topi Luhtinen. Ajotaidon lisäksi kandidaateilta testattiin mm. kielitaitoa sekä fyysistä kuntoa.

-Testitulosten lisäksi seurasimme kuljettajia päivän aikana kokonaisuutena. Emme etsineet valmista nopeaa kuskia, vaan nuorta uran alussa olevaa urheilijaa, jolla on halua kehittyä ja jota voimme tukea ja luotsata uralla eteenpäin, Grönholm sanoo.

Tiukkojen testien jälkeen valituksi tuli kaksi nuorta lupausta. 17-vuotias Benjamin Korhola ajoi 12-vuotiaaksi motocrossia. Siitä kartingin kautta ralliin siirtynyt nuorukainen on ajanut ralleja kotimaassa ja Baltiassa.

-Pääsy GRX-ohjelmaan on kyllä tosi hieno juttu. Saan tätä kautta varmasti paljon oppia ja tukea tulevaisuutta ajatellen, Korhola iloitsee.

Pian 17 vuotta täyttävä Herranen ajoi Ralli SM-sarjan tulokaskaudellaan SM4-luokassa hopealle. Hän on ajanut kartingia vuodesta 2013, ja viimeiset kolme vuotta hän on kilpaillut myös rallissa. Herranen näkee valinnan isona ponnahduksena urallaan.

Grönholm ja Kumpumäki ilmaisevat tyytyväisyytensä kuljettajavalintoihin. Heidän mukaansa näissä kahdessa kuljettajassa nähdään juuri sitä mitä oltiin hakemassakin, eli sitoutumista ja poltetta ralliin.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ