Koronavirustartunta päiväkodissa Pohjassa


Noin 30 lasta ja kahdeksan henkilökuntaan kuuluvaa aikuista asetettiin tiistaina karanteeniin Pohjan kirkonkylän kupeessa sijaitsevassa päiväkodissa todetun koronavirustartunnan takia. Raaseporin kaupungin tartuntatautitiimi oli yhteydessä lasten huoltajiin ja henkilökuntaan tiistaina ja ohjeistaa karanteenista.

Perheet saivat myös ohjeita siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos jollakin perheenjäsenellä ilmenee oireita, kaupunki tiedotti tiistaina, jolloin testin positiivinen tulos varmistui.

Tartunnan lähde on tässä tapauksessa tuntematon. Koska testausajan ja testivastauksen saaminen viivästyi, oli karanteeniajasta tiistaina jäljellä enää vain pari päivää, joten karanteeninkin kanssa oltiin pahasti jälkijunassa. Se kutistui vaaditusta 14 vuorokaudesta vain kolmeen päivään.

-On valitettavaa, että koronatapausten vahvistamisessa nyt kestää. Tavoitteena on, että testiin pääsee vuorokaudessa ja että vastaus tulee 48 tunnissa, mutta voi vielä kestää että tähän tavoitteeseen päästään, Raaseporin kaupungin johtava lääkäri Tove Wide harmittelee tilannetta.

Pohjan päiväkodin lapset ja henkilökunta olivat karanteenissa vielä keskiviikkona ja torstaina, perjantaina päiväkoti on avoinna taas normaalisti. Sivistystoimenjohtaja Tina Nordman kertoo koronavirustartunnan saaneen lapsen olleen hoidossa päiväkodissa 20. elokuuta, mutta ei enää sen jälkeen. Hänen tietojensa mukaan testeihin ei ollut hakeuduttu heti, mikä osaltaan aiheutti viivästystä asiassa.

-Lapsi ei ole ollut päiväkodissa oireisena eikä tuon päivämäärän jälkeen, joten altistuneita ei ole ollut ainakaan siellä. Mahdollinen altistus menee siten elokuun 20. päivään, Wide selvittää tapauksen aikajanaa ja lyhyeksi jäävää karanteenia.

Kun koulussa tai päivähoidossa todetaan koronavirusinfektio, kaupungin tartuntatautitiimi selvittää onko tapahtunut korona-altistumista ja jäljittää altistuneet. Altistuneisiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti ja heidät asetetaan karanteeniin 14 vuorokaudeksi tartuntatautilain nojalla.

Tartunnan saaneen henkilön on pysyttävä poissa koulusta tai päivähoidosta vähintään 14 vuorokautta oireiden alkamisesta, mutta tarvittaessa pidempään siten, että hän on ollut oireeton vähintään kaksi vuorokautta ennen kouluun tai päivähoitoon palaamista.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ