Raaseporissa yt-menettely 40 henkilötyövuoden karsimiseksi


Kaupunginhallitus on päättänyt aloittaa yhteistoimintamenettelyn, jonka tavoite on henkilöstökustannusten vähentäminen kahdella miljoonalla eurolla vuonna 2021.

Taustalla on kaupungin heikko taloudellinen tilanne ja ensi vuoden talousarviokehys, jotka edellyttävät toimenpiteitä. Lähtökohtana on, että kaupunki säästää ensi vuonna sekä henkilöstökuluissa että muissa menoissa.

Kaupungin mukaan yksi henkilötyövuosi maksaa kuntasektorilla palkkasivukuluineen keskimäärin 52.000 euroa. Kahden miljoonan euron säästötavoite edellyttää siten noin 40 henkilötyövuoden vähennystä.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että Raasepori selvittää kiinteistönhoidon, kiinteistöjen ylläpidon ja toimitilahuollon eli siivouksen ulkoistaminen. Kustannuksista voitaisiin säästää tällä tavalla arviolta 10 prosenttia. Kustannustason määrittelemiseksi tehdään markkinakartoitus. Samalla pitää selvittää, miten säästöt vaikuttaisivat työn laatuun.

SDP ehdotti kaupunginhallituksen kokouksessa, että valmistelun ehdottama ulkoistamisen selvittäminen poistetaan päätöksestä. RKP:n edustajien ja kokoomuksen äänillä se kuitenkin pysyi mukana.

Nyt aloitettavan yhteistoimintamenettelyn perusteet ovat pääosin taloudellisia. Sen yhteydessä työnantajan tulee selvittää mahdollisten irtisanomisten perusteet, vaikutukset ja vaihtoehdot. Kaupunginhallituksen päätös annettiin tiedoksi pääluottamusmiehille heti maanantaisen kokouksen jälkeen ja henkilöstölle tiistaiaamuna.

Yhteistyötoimikunta vastaa yhteistoimintamenettelystä, jonka tulos vahvistetaan myöhemmin kaupunginhallituksessa. Yhteistoimintamenettelyn on lain mukaan kestettävä vähintään kuusi viikkoa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ