Koulu-uhkaus Raaseporissa, poliisi selvittää


Länsi-Uudenmaan poliisi sai perjantaiaamuna tiedon, jonka mukaan Raaseporissa sijaitsevaa koulua kohtaan kohdistuisi uhka. Tilanteen selvittäminen aloitettiin välittömästi ja kaikki asiaan liittyvät henkilöt tavoitettiin jo aamupäivän aikana.

-Tavoitimme nopeasti asiaan liittyvän alle 15-vuotiaan oppilaan ja tämän huoltajan. Poliisi on tavoittanut myös tapahtumaan välillisesti liittyneet muut oppilaat. Asian selvittely jatkuu poliisin ja muiden viranomaisten yhteistyössä, komisario Petteri Ovaska tiedottaa.

Poliisin tietojen mukaan kouluun tai oppilaisiin ei kohdistunut konkreettista uhkaa. Poliisin mukaan tilanne koululla on nyt rauhallinen ja koulupäivä voidaan viedä loppuun normaalisti.

-Muistutamme, että jokainen muiden turvallisuutta uhkaava ilmoitus otetaan vakavasti. Tällaisia ilmoituksia ei koskaan voi tehdä vitsin varjolla, Ovaska korostaa ja kiittää koulua hyvästä yhteistyöstä asian selvittämisessä. Poliisi ei kerro tapauksesta tämän yksityiskohtaisemmin.

Päivitys uutiseen 11.50: Etelä-Uusimaan tietojen mukaan koulu-uhkaus kohdistui erääseen ruotsinkieliseen kouluun Tammisaaressa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ