BK-46 loimusi loppuotteluun


Miksu Heinonen torjui neljännessä ottelussa välieräsarjan parhaan pelinsä ja pääsi tuulettamaan myös heittämäänsä maalia.

Kuusikukkulan kuntoilukaverit painuivat polvilleen pallokerhon peliveljien edessä miesten SM-käsipallon välierissä. BK-46 nujersi Grankulla IFK:n neljännessä nahinassa kotikentällään maalein 31-26 (18-14) ja eteni loppuotteluun voitoin 3-1 puolustamaan mestaruutta. Finaalisarja Cocksia vastaan käynnistyy 6. toukokuuta Riihimäellä.

Neloskamppailun tähtinä loistivat pelinrakentaja Jac Karlsson ja maalivahti Miksu Heinonen. Karlsson juonitteli tuttuun tapaansa tovereille sykähdyttäviä syöttöjä ja hämmästytti lähes 800-päisen yleisön heittämällä kyytipojaksi peräti 10 maalia.

Jac Karlsson rakensi peliä tutun taitavasti ja innostui lyömään siihen päälle vielä kymmenen maalia.

Näin useasti hän ei ollut osunut vielä kertaakaan sen jälkeen, kun palasi maailmalta kotikonnuille syksyllä 2019. Illan viimeinen veto oli suussa sulanut suikero ylänurkkaan, minkä jälkeen mies innostui jopa heiluttamaan katsojille etusormeaan tyyliin ”mitäs tuosta tykkäsitte”.

-Heitän kyllä, jos muut eivät heitä. Puolet maaleistani tuli rankkareista ja seassa oli muitakin helppoja maaleja, kapteeni kohautteli.

BK:n maalivahtipeli ei ollut tähän asti vetänyt vastustajalle vertoja, mutta keskiviikkona asia korjaantui Heinosen oivallisilla otteilla.

-Miksulla on koko viikon ajan ollut jotenkin erilainen ote aiempaan verrattuna. Hän on ollut enemmän läsnä ja se näkyi tänään pelissäkin, Karlsson kehui.

GrIFK:n puolustus retkahti avausjaksolla ja polvensa kolmospelissä teloneen Anthony Hellakosken puuttuminen söi kauniaislaisilta hyökkäyspelin eväitä. Carl Weurlander ja Richard Sundberg ovat olleet pitkään poissa, BK:lta puolestaan mm. Oscar Kihlstedt ja Alex Lignell.

BK-46 lensi GrIFK:lta karkuun. Fredrik Forss jäi sivustaseuraajaksi Miska Henrikssonin läpimurrossa.

-Heillä on ollut omat loukkaantumisensa ja meillä omamme. Mieluusti ottaisimme Granista mittaa niin, että molemmilla olisi ehjät kokoonpanot. Mutta niillä miehillä mennään, jotka saadaan jalkeille. Nostan Granille hattua, he ovat kehittyneet paljon ja tarjosivat hyvän vastuksen, laidalta maaleja mättänyt Sebastian Säkkinen sanoi.

BK ei saanut vielä ensimmäisessä välieräpelissä kinttujaan nopeasti liikkeelle, mutta sen jälkeen ripeät ryntäykset olivat Granille liikaa.

-Tarkoitus oli juosta heiltä jalat alta ja ensimmäisen ottelun jälkeen saimme käännettyä kurssia enemmän siihen suuntaan. Puolustus- ja kontrauspelin onnistuminen tulee olemaan avainasemassa myös finaaleissa Cocksia vastaan, Karlsson sanoi.

Cocks ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä yhtään ottelua ja BK lähtee loppuhuipennukseen altavastaajana. Väkevästi välierissä esiintynyt sentteri Igor Skyba luottaa joukkueensa kykyihin.

Igor Skyba venyi semifinaaleissa jykeviin suorituksiin. Hän maalasi keskiviikkona neljästi.

-Pelasimme välierissä ihan hyvin, mutta emme ole vielä esittäneet parastamme. Mielestäni meillä on kaikki mahdollisuudet Cocksin lyömiseen, enkä pidä heitä mitenkään 100-prosenttisena suosikkina, ukrainalaisjässikkä totesi.

Lisää pelaajien kommentteja on luettavissa viikonloppuna ilmestyvässä Etelä-Uusimaan digilehdessä.

Ottelutilastot

BK-46: Jac Karlsson 10/11 (7 m 5/5), Sebastian Säkkinen 8/10, Nico Rönnberg 5/14 (7 m 0/1), Igor Skyba 4/5, Jonathan Roos 1/2, Miska Henriksson 1/2, Jonathan Ekman 1/1, Miksu Heinonen 1/1, Oliver Nordlund 0/2, Robin Sjöman 0/2.
Hankitut 7 m: R. Sjöman 3, Skyba 2, Säkkinen.
Maalivahdit: Miksu Heinonen (60 min.) 13 torjuntaa.
Jäähyt: Rönnberg, R. Sjöman, Säkkinen, L. Sjöman, Roy Lindqvist 2 min. Maalit 4-4.
Pallonmenetykset: 10.
GrIFK: Peik Sjöblom 5/11, Gustav Svanbäck 4/6 (7 m 3/3), Miro Koljonen 3/7, Jere Kantee 3/5, Fredrik Forss 3/4, Fredrik von Troil 2/3, Kalle Kankaanpää 2/2, Oscar Berglund 2/2, Erik Åkermarck 1/3, Karim Mbembela 1/2, Alexander Qvist 0/3.
Maalivahdit: Patrik Roslander (56 min.) 12 torjuntaa, Niklas Zilliacus (4 min.) 1.
Jäähyt: Koljonen, Svanbäck, Forss 2 min. Maalit BK:lle 3-1.
Pallonmenetykset: 9.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ