YLEISÖLTÄ: Liikkumisen lisäämiseen panostamalla säästetään euroja ja lisätään hyvinvointia


Me metropolialueen urheiluopistot vaadimme, että liikunnan rahoitus ja toimintaedellytysten jatkuvuus on turvattava. Lyhytkestoisten hankkeiden sijaan tarvitsemme pitkäjänteisiä ratkaisuja. Julkishallinnossa tulee määritellä paremmin liikunnan, liikuntakasvatuksen ja hyvinvoinnin kehittämisen omistajuus.

Liikunnallisen elämäntavan myönteiset vaikutukset eivät koskaan jää vain yksilötasolle, vaan ne heijastelevat koko yhteiskuntaan, kansanterveyteen ja kansantalouteen. Liikunnallisuus tukee työkykyä ja työssä jaksamista. Liikkuvista lapsista ja nuorista kasvaa aktiivisia aikuisia, jotka jaksavat paremmin työssä ja yhteiskunnan haasteissa. Lapsena ja nuorena omaksuttu liikunnallinen elämäntapa kantaa aikuisuudesta aina toimintakykyiseen vanhuuteen asti.

Jokainen liikkumisen tukemiseen laitettu euro maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin yhteiskunnallisina säästöinä, ja näin myös julkiselle rahoitukselle saadaan parempaa vastinetta. Tämän aiheen tulisi nousta agendalle eduskuntavaalien lähestyessä.

Karri Koli, toimitusjohtaja
Urheiluopisto Kisakeskus
Petri Tarkkanen, toimitusjohtaja
Kisakallion Urheiluopisto
Tomas Järvinen, toimitusjohtaja
Solvallan Urheiluopisto/Folkhälsan Utbildning

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ