Koronan ilmaantuvuusluku Raaseporissa yli 300


Raaseporin alueella todettiin lokakuun 25. ja marraskuun 7. päivän välisenä aikana peräti 84 uutta koronatapausta. 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku viikoille 43-44 oli näin peräti 305/100.000 asukasta. Luku on korkein koko koronaepidemian aikana. Edellinen ennätys (ilmaantuvuusluku 214) kirjattiin lokakuun lopussa. Tartunnanjäljitys, rokotukset, ajanvaraus ja sairaiden hoito vaativat nyt erityisen paljon sote-toimialan resursseja.

-Koronatartuntuoja on monessa suunnassa ja luvut riippuvat siitä, kuinka paljon ja missä testataan, ja missä määrin tehdään seulontatestejä, johtava lääkäri Tove Wide toteaa.

Viikko sitten terveyskeskuksen vuodeosastolla todettiin koronatartuntoja ja osasto on ollut suljettu siitä lähtien. Potilaita kotiutetaan, mikäli se on mahdollista.

-On vielä liian aikaista sanoa, mitä tilanteesta seuraa. Tässä vaiheessa näyttää siltä, että monet ovat saaneet tartunnan, mutta rokotteet suojaavat varsin hyvin, Wide tiedottaa.

Monet raaseporilaiset ovat koronakaranteenissa ja kaupunki kiittää heitä kärsivällisyydestä pysyä kotona.

-Vaikka lakikin määrää karanteenissa olevat siihen, tarvitaan ihmisiltä myös ymmärrystä, miksi tämä on tarpeellista ja että päätöstä kunnioitetaan, Wide muistuttaa.

Seuraava koronarokotustapahtuma ilman ajanvarausta järjestetään 16. marraskuuta kello 14-18 Tammisaaressa Tammikujalla entisen Hagakodin tiloissa. Kaupunki järjestää samalla mallilla myös influenssarokotuksia 13. marraskuuta kello 9-12 Karjaan urheiluhallissa ja 18.11. kello 14-18 Tammisaaressa. Tilaisuudet on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat oikeutettuja ilmaiseen influenssarokotukseen.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ