BK-46 tylsytti Dickenin toistamiseen


Nico Rönnbergin piiskaama BK-46 on hallinnut tapahtumia välieräsarjassa. Dickenin sentteriköriläs Armi Pärt ei ole saanut vastausvuoroa. (Arkistokuva)

Kaksi edellistä miesten käsipallomestaruutta vienyt BK-46 on palaamassa finaalinäyttämölle muuttolinnun varmuudella. SM-liigan välieräsarjan toinen otatus Pirkkolassa kääntyi lopulta kirkkaasti karjaalaisille lukemin 22-32 (11-15) ja Dicken paiskattiin selkä seinää vasten. Sarja on BK:lle katkolla keskiviikkona kotoisessa urheiluhallissa.

BK:n puolustus on tylsyttänyt Dickenin terän ilman keskustan vakiomiehiä Jac Karlssonia ja Igor Skybaa, jotka puuttuivat toipilaina kokoonpanosta myös lauantaina. Dickenin Benjamin Peitsaro on muodostanut odotetusti suurimman vaaran ja hän heittikin kakkospelin avausjaksolla sulavasti 5/9 muiden kotijoukkueen pakkien sudittua laakinsa 0/8. Toisella puoliskolla vieraat seurasivat purevimman petonsa Miska Henrikssonin johdolla Peitsaroa kuin hait laivaa ja nuorukainen hyytyi.

Dicken on kahdessa ottelussa pärskinyt yhdeksän metrin heittonsa yhteensä 10/39 ja ukrainalaispakki Serhii Dubovykin sarake vaikeroi murheellisena 1/11. Lauantaina Dubovyk kävi ronkkimassa ainoan osumansa viivalta.

Kerrostalon kokoinen Armi Pärt vaikutti pelin alussa olevan hankala pala viivalla, kunnes päätyi pyörimään Robin Sjömanin ja Alex Lignellin mankeliin. Maalivahdeista Miksu Heinonen näyttää viime kauden malliin säästävän parhaat paukkunsa finaalipeleihin, joten Fredrik Holmberg on napannut tolppien välissä tahtipuikon.

Penkiltä hätiin hypännyt Fredrik Holmberg on esittänyt veräjällä mallikkaita otteita. (Arkistokuva)

Hyökkäyspäässä tahtipuikkoa on heiluttanut Nico Rönnberg, joka talletti lauantaina yhdeksän maalin päälle kuusi syöttöä ja muutaman rankkariin johtaneen esityön. Kauneusvirheeksi laskettakoon heitot selän takaa, joista käteen jäi saldo 0/2.

BK:n pelissä ei ole ollut mikään kauden kovin kyyti, mutta puolen kentän toteutus on ollut hyvällä mallilla. Sjöman on viivalla katseenkestävä korvaaja Skyballe ja Karlssonin puuttuessa Oliver Nordlund ja Jonathan Ekman ottavat lusikkaa kauniiseen käteen. Kakkosottelun loppua kohti ei edes tarvinnut juonia hyökkäyskuvioita kuntoon, kun ilman maalivahtia pelannut ja väsyneisiin pallonmenetyksiin retkahtanut Dicken tarjosi solkenaan tyhjän rysän paikkoja.

Hihaan on vielä jemmattu vasen hyökkäyslaita, joka on kumissut tyhjyyttään. Kahdessa kamppailussa heitot ovat singahtaneet vasemman laidan miehiltä 3/9 ja lauantaina ainoat osumat olivat Jonathan Roosin tyhjän maalin nyytit.

Kun Dickenin Joacim Bromanille ei siunaantunut heiton piraustakaan, niin vasen kylki nukuttiin Pirkkolassa puuduksiin. Ylivoimatilanteissa BK:lla on ollut kummallista kuhnausta ja Dickenin jäähyjen aikana maalit ovat menneet vastustajan piikkiin 8-7.

Ottelutilastot

BK-46: Nico Rönnberg 9/17 (7 m 4/5), Sebastian Säkkinen 6/8, Jonathan Ekman 5/10, Robin Sjöman 4/7, Miska Henriksson 3/8, Oliver Nordlund 2/4, Jonathan Roos 2/3, Alex Lignell 1/3, Janne Korpimäki 0/1, Linus Sjöman 0/1.
Heittojakauma: 6 m 16/30, 9 m 5/19, tyhjä maali 6/7.
Maalivahdit: Miksu Heinonen (27 min.) 4 torjuntaa, Fredrik Holmberg (33 min.) 10.
Jäähyt: Säkkinen, Lignell, Nordlund 2 min. Maalit Dickenille 5-1.
Pallonmenetykset: 4.
Dickenin parhaat: Benjamin Peitsaro 7/13, Arne Berglund 5/9 (7 m 3/4), Roni Syrjälä 3/3. Heittojakauma 6 m 12/19, 9 m 7/21. Maalivahdit Bogdan Klepa (60 min.) 19 torjuntaa. Jäähyt 5 x 2 min (maalit Dickenille 5-4), pallonmenetykset 17.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ