Lakolla vaikutuksia joukkoliikenteeseen ja jätehuoltoon


Useiden ammattiliittojen järjestämät laajat poliittiset lakot vaikuttavat monilla aloilla Suomessa loppuviikolla.

Raaseporin kaupungin tiedottaja Petra Louhimies kertoo, että lakko ei vaikuta kaupungin tuottamiin palveluihin. Myös kaupungin sisäinen linja-autoliikenne (Bosse) kulkee normaalisti lakon aikana. Muussa joukkoliikenteessä tulee olemaan joitakin muutoksia lakon vuoksi perjantaina 2. helmikuuta. Päiväkohtaiset vuorot voi tarkistaa Bossen nettisivuilta, joka toimii osoitteessa bosse.digitransit.fi, ja Matkahuollon nettisivuilta.

Hangon tiedottaja Nina Näsänen kertoo, että hänen tietojensa mukaan paikallisliikenne, joka on kaupungissa varsin vähäistä, kulkee lakon aikana normaalisti.

Inkoossa jää ajamatta

Inkoossa lakko vaikuttaa linja-autoliikenteeseen perjantaina. Tietojen mukaan linja-autot Inkoosta Helsinkiin kulkevat normaalisti.

-Amper on ilmoittanut ajavansa kaikki omat vuoronsa perjantaina. Myös vuorot Kirkkonummelle ja Karjaalle ajetaan normaalisti, sillä vuoroja liikennöivä Salon Tilausmatkat on ilmoittanut, ettei lakko vaikuta heidän toimintaansa. Muutokset ovat kuitenkin edelleen mahdollisia, viestintä- ja elinvoimapäällikkö Mikael Wacklin kertoo.

Virkkalasta ei kulje lakon vuoksi suoria vuoroja Degerbyhyn, vaan ne ajavat Inkoon keskustan kautta, josta pääsee jatkovuoroihin. Inkoo-Virkkala -linjan vuoro kello 8.05 Inkoosta jää ajamatta. Lakko vaikuttaa Vainion Liikenteen vuoroihin myös Virkkalasta Inkooseen.

Alakoululaisten koulubussit kulkevat normaalisti, mutta näillä näkymin yläkoululaisten kyydit eivät kulje perjantaina. Lohjan kaupunki vastaa koulukuljetuksista. Tarkemmat tiedot lakon vaikutuksista perjantain koulupäivään lähetetään perheille Wilman kautta.

-Tässä vaiheessa Vainion Liikenne on vahvistanut, että se ei liikennöi ja Lohjan kaupunki on ilmoittanut, että se ei hanki korvaavia vuoroja, Wacklin kertoo.

Junaliikenne pysähtyy

Lakko pysäyttää junaliikenteen perjantaina yöjunia lukuun ottamatta. Lakon aikana kaikki kauko- ja lähijunavuorot perutaan, VR tiedottaa.

Kaukoliikenteen kertalipun voi muuttaa toiseen ajankohtaan ilman viiden euron muutosmaksua. Muussa tapauksessa VR palauttaa rahat automaattisesti lakon ajalle ostetuista junalipuista.

Mielenilmauksesta huolimatta torstaina 1. helmikuuta ja lauantaina 3. helmikuuta junat liikennöidään yhtiön mukaan normaalisti aikataulujen mukaisesti, mutta yksittäiset muutokset vuoroihin ovat kuitenkin mahdollisia.

Vaikutuksia jätehuoltoon

Alueellinen jätehuoltoyhtiö Rosk´n Roll kertoo, että lakon vaikutuksia on vaikea ennakoida tarkasti. Vasta lakkopäivänä nähdään, kuinka moni kuljettajista jää saapumatta työvuoroon ja mitä reittejä jää ajamatta. Asiakkaille, joiden jäteastiat jäävät lakon vuoksi tyhjentämättä, tiedotetaan asiasta tekstiviestillä.

Lakko viivästyttää myös Rinki-ekopisteiden tyhjennyksiä torstaina ja perjantaina, ja asiakaspalveluunkin on odotettavissa katkoksia.

-Mikäli Rinki-ekopisteellä jonkin pakkausjätteen säiliö on täynnä, jätteet tulee joko viedä toiselle ekopisteelle tai säilyttää kotona. Pakkausjätteitä ei saa jättää säiliöiden ulkopuolelle, myös läntisellä Uudellamaalla toimivan yhtiön operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori tiedottaa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ