Inkoolaiskuljettajat kokeneilla karttureilla tunturiralliin


Benjamin Korholan viereen tunturiin istahtaa Miikka Anttila. Kuva torstain shakedown-pätkältä. (Kuva: PMedia)

Benjamin Korhola ja Niclas Grönholm saavat seurakseen uudet kartanlukijat perjantaina Rovaniemellä käynnistyvään Arctic Lapland -ralliin ja SM-sarjan toiseen osakilpailuun.

Ensimmäisessä otatuksessa Riihimäellä komeasti toiseksi SM1-luokan debyytissään kaasutellut Korhola kuuntelee Jari-Matti Latvalan luottokartturina tutuksi tulleen Miikka Anttilan nuottia. Hyundailla ajavan inkoolaisen vierellä normaalisti istuva Sebastian Virtanen odottaa kotipuolessa Jyväskylässä esikoisensa syntymää.

-Ajoimme Miikan kanssa sunnuntaina nuottitreeniä Tampereella ja yhteinen sävel alkoi löytyä heti. On hienoa saada WRC-tason kartturin vinkkejä nuottiin ja uskon, että meillä on edessä huikea arktinen seikkailu, Korhola kertoi tiedotteessa.

Myös Anttila on innoissaan.

-On aina makeaa lähteä tunturiralliin, joka on maailman hienoin ja parhaiten järjestetty kunnon talviralli. Kun tuli tiedustelu lahjakkaalta nuorelta kuljettajalta, niin ei voinut kieltäytyäkään, hän totesi.

Tulipalokiireellä

Grönholmille nuotteja lukee ralliteiltä ja televisiosta tuttu Tomi Tuominen Riihimäellä kyydissä olleen Kristian Temosen sijaan.

-Molemmilla on ollut kiireitä ennen tunturia, Tomilla työtehtävissä Monte Carlon MM-rallissa ja minulla auton saamisessa viivalle. Emme ole hirveästi ehtineet tekemään yhteisiä valmisteluita, mutta Tomi on alan ammattilainen ja pääsemme nopeasti samalle sivulle. Tehdään nuotit ja tsekkaillaan niitä sitten shakedownissa, Grönholm tiedotti.

Niclas Grönholm saa Rovaniemellä Skodaansa seuraa Tomi Tuomisesta. (Kuva: Merita Mäkinen)

Rallicrossia ammatikseen ajava inkoolainen pitää ajotuntumaa yllä rallin parissa. Hän oli kurvailemassa Riihimäellä hyvää sijoitusta, kunnes Skoda otti lumipenkasta onkeensa ja Grönholm joutui keskeyttämään viimeisellä siirtymäosuudella. Moottoririkon takia moottori piti vaihtaa uuteen.

-Kiire on ollut kova ja asiat jäivät aika viime tippaan. Näin paljon töitä ei ole ollut koskaan aiemmin ennen yhtäkään rallia. Iso kiitos mekaanikollemme Jesse Peltolalle, joka on tehnyt töitä aamusta iltaan. Jatketaan Rovaniemellä siitä mihin Riihimäellä jäätiin, samanlaista ajoa, Grönholm sanoi.

Rallin pääluokassa on kivikova kattaus. Mukana ovat Ruotsin MM-ralliin valmistautuvat Toyotan Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans sekä Riihimäen kisan väliin jättänyt puolustava Suomen mestari Teemu Asunmaa. Ulkomaalaisista mukana ovat myös Monte Carlossa WRC2-luokan kolmanneksi ajanut Nikolay Gryazin ja kautensa aloittava Georg Linnamäe.

Dahlqvistin kolmas

SM3-luokassa kilpaileva pohjankurulainen Raoul Dahlqvist osallistuu jo kolmannen kerran tunturiralliin. 18-vuotiaan varusmiehen valmistautuminen kaksipäiväiseen koitokseen jäi Ford Fiestan moottorin korjaamisen takia lyhykäiseksi. Patric Öhmanin kartturoima Dahlqvist lähtee 200 erikoiskoekilometrin kisaan kuitenkin luottavaisin mielin.

Riihimäellä luokkansa neljänneksi korkeimmat SM-pisteet kuitannut Raoul Dahlqvist pyrkii säästämään Lapissa renkaitaan. (Kuva: Hannu Rainamo)

-Ajoimme uuden moottorin sisään viime lauantaina ja pääsimme vielä keskiviikkona ajamaan vähän testiä. Soraa oli esillä reitillä jo nuotituksen aikana ja renkaat tulevat olemaan kovilla varsinkin kahteen kertaan ajettavilla erikoiskokeilla. Renkaiden säästäminen tulee olemaan avainasemassa ja siihen joudumme keskittymään, Raoul totesi tiedotteessa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ