Maanteillä normaaleihin kesänopeuksiin pääsiäisen jälkeen


Kuva: Väylävirasto

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistetaan maanteiltä porrastetusti huhtikuun aikana. Ely-keskukset päättävät muutosten tarkemman ajankohdan sään ja kelin mukaan.

Normaaleihin nopeusrajoituksiin siirtyminen voidaan aloittaa Uudellamaalla keskiviikkona 12. huhtikuuta, Väylävirasto tiedottaa. Koko maassa on määrä palata kesäkauden nopeusrajoituksiin viimeistään huhtikuun loppuun mennessä.

Talven säät olivat varsinkin eteläisessä Suomessa todella vaihtelevat, mikä on aiheuttanut laajasti päällysteiden reikiintymistä tai muita vaurioita. Lisäksi uutta päällystettä pystyttiin viime kesänä tekemään varsin vaatimaton määrä.

-Siksi on hyvä varautua aiempia vuosia suurempaan määrään tieosuuksia, joilla normaalit nopeusrajoitukset voidaan palauttaa vasta uuden päällysteen tai muiden korjaustoimenpiteiden jälkeen, Väyläviraston tieliikenteen ohjauksen asiantuntija Tuomas Österman kertoo.

Kesärenkaiden vaihtoa on hyvä pohtia omien ajamisten mukaan: jos ajaa talvisilla teillä, ei kannata pitää turhaa kiirettä. Nastarenkaita saa käyttää maaliskuun loppuun saakka ja vielä senkin jälkeen, jos keli sitä edellyttää.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ