Grönholmin ketsuppipullo aukesi Latviassa


Niclas Grönholm kiipesi lauantaina korkeimmalle korokkeelle ja sai palkintopallille seurakseen ruotsalaisveljekset Timmy ja Kevin Hansenin. (Kuva: Jan Kåre Rafoss)

Niclas Grönholmin vauhti sen kuin kiihtyy rallicrossin MM-sarjassa, joka jatkui kahdella osakilpailulla Latviassa. Kangerrellen käynnistynyt kiertue otti jo viimeksi Ranskassa parempaa tuulta alle ja Riikan radalla inkoolaiskuskin meno oli vielä mojovampaa. Lauantaina Grönholm ajoi kauden ensimmäisen voittonsa ja uran neljännen ykköstilan päästyään lähtemään eturivistä sekä semifinaalissa että finaalissa.

-Viimeisen alkuerän voitto ja nopein aika siivittivät lentoon. Sen ansiosta pääsin semissä paalupaikalle ja sen jälkeen kaikki rullasi hienosti. Vähän kuin ketsuppipullo olisi auennut, hän totesi GRX-SET Teamin tiedotteessa.

Grönholm kolisteli finaalin lähtökiihdytyksessä Johan Kristofferssonin Audia, jonka seurauksena ruotsalainen mestarimies ajautui ulos radalta. ”Nippe” kaahasi ensimmäisenä ykkösmutkasta läpi ja hallitsi Hyundaillaan tapahtumia. Timmy Hansen kurvaili ruutulipulle viisi sekuntia hävinneenä.

-Semifinaalissa ja finaalissa tuli lähtösuoralla osumaa ja oli aikakin, etten ollut se turpaan ottava osapuoli. Ajoin finaalissa mielestäni vähän miten sattuu ja selvässä johdossa olin kadottaa rytmini, mutta hyvä näin, Grönholm tuumi.

Sunnuntain finaalissa Kristoffersson pystyi tunkemaan edelle ensimmäiseen mutkaan ja Grönholm taipui alle sekunnin erolla kakkoseksi vaikka kuinka ahdisteli.

-Tänäänkin tuli kaksi nopeinta alkuerätulosta, semifinaalin paalu ja voitto sekä finaalin kakkossija. Pistimme kaiken peliin ja se riitti lähes tuplavoittoon. Finaalissa jouduimme odottamaan lähtövalon vaihtumista niin pitkään, että autoni kytkin lämpeni eikä pitänyt kiihdytyksessä kunnolla. Lähtö epäonnistui ja sen takia jäin toiseksi. Olen kuitenkin todella tyytyväinen viikonlopun antiin, meillä oli koko ajan hemmetin hyvä vauhti, Grönholm sanoi.

Latvian luja lyönti nosti hänet kokonaistilanteessa neljänneksi, kun kautta on jäljellä neljä osakilpailua. Piikkipaikalla päristelevä Timmy Hansen on 23 pistettä edellä, mutta Kevin Hansen ja Kristoffersson jo iskuetäisyydellä muutaman pinnan päässä.

-Kärkeen on vieläkin iso ero, mutta mitä tahansa voi tapahtua. Tiedämme tekevämme asioita oikein ja aiomme kamppailla loppuun asti.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ