Etelä-Uusimaa
Lue torstain näköislehti maksutta

Punainen Risti toimitti Triage-yksikön Raaseporin sairaalaan


(Kuva: Anni Koponen)

Punainen Risti avustaa Raaseporin sairaalaa koronavirustilanteeseen varautumisessa. Järjestö on toimittanut sairaalan käyttöön Triage-yksikön logistiikkakeskuksestaan Tampereelta.

Pyyntö yksikön saamiseksi tuli Raaseporin sairaalalta, joka varautuu tulevaan, sillä odotettavissa on potilasmäärien kasvu koronavirusepidemian vuoksi myös läntisellä Uudellamaalla. Teltta pystytettiin sairaalan pihalle lauantaina. Samanlainen yksikkö toimitettiin aiemmin viime viikolla Hyvinkäälle ja Hämeenlinnaan.

Potilaiden hoitamiseen suunnitellun teltan avulla sairaala saa lisätilaa hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arviointiin. Yksiköiden pohjana on SPR:n suunnittelema evakuointikeskus, joka on muokattu vastaamaan sairaaloiden tarpeita. Punainen Risti ilmoittaa, että sillä on välitön valmius lähettää useita samankaltaisia yksiköitä koko Suomeen.

-Tehtävämme on tukea viranomaisia kaikissa olosuhteissa, myös poikkeusoloissa. Meillä on käytössä nopean toiminnan hätäapuyksiköt ja muu välineistö, sekä valtakunnallinen verkosto vapaaehtoisia, jotka on koulutettu varautumaan ja toimimaan, kotimaan valmiuden ja varautumisen koordinaattori Marko Korhonen sanoo.

Raaseporissa tilapäisen hoitoyksikön pystyttämiseen osallistui joukko paikallisia vapaaehtoisia ja Punaisen Ristin työntekijöitä.

Telttoina käytetään Suomen sääoloihin sopivia, 48 neliömetrin suuruisia metallirunkoisia kangastelttoja. Telttaan kuuluu erillinen sisäteltta ja irrotettava lattia. Teltat ovat yhdistettävissä toisiinsa päädyistä tai sivuista.

Yksikön kalusto on suunniteltu avunsaajien ja asiakkaiden odotus- ja toimenpidetilan tarpeisiin. Telttoihin kulku voidaan tarvittaessa sulkea ja niiden sisustus on muunneltavissa tarpeen mukaan väliseinin. Yksikköön kuuluu perusvalaistus ja tarvittaessa lämmitys.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ