Etelä-Uusimaa
Lue torstain näköislehti maksutta

Villisian raato rannalla Hangossa


Kuva: Pixabay

Eteläkärjen ympäristöterveys on poistanut Vedagrundetin uimarannalta maanantaina löytyneen villisian raadon.

-Kaupungineläinlääkäri otti näytteet afrikkalaisen sikaruton varalta, jonka jälkeen raato poistettiin rannalta viranomaisohjeiden mukaisesti. Näytteet toimitetaan Ruokaviraston tutkittavaksi, joka päättää tarvittaessa myös jatkotoimenpiteistä, terveysvalvonnan johtaja Katianna Kuula tiedottaa.

Kansalaisia kehotetaan ottamaan yhteyttä Eteläkärjen ympäristöterveyden valvontaeläinlääkäriin, mikäli vastaavia raatolöytöjä tehdään Hangon, Raaseporin tai Inkoon alueella. Ympäristöterveyteen voi myös olla yhteydessä epäiltäessä sairautta tai terveysvaaraa luontoon kuolleiden eläinten osalta.

Afrikkalainen sikarutto ei tartu ihmiseen, mutta helposti sikoihin ja villisikoihin. Taudin riski Suomessa on kohonnut, mutta toistaiseksi täällä ei ole todettu yhtään tautitapausta.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ