Debytantin osuma siivitti EIF:n voittoon


Noah Lundström pelasi saman tien itsensä EIF-kannattajien sydämiin. Tässä hän kamppailee Gnistanin Sampo Ala-Isoa vastaan.

EIF:n jalkapallomiehistö venyi kreivin aikaan kauden uppiniskaisimpaan ja kovapäisimpään esitykseensä. Tammisaarelaiset päihittivät Ykkösen kotiottelussaan Gnistanin 1-0 (1-0) ja kaapivat ensimmäisen voittonsa sitten kesäkuun alun. Sarjakärki Gnistan kärsi puolestaan kauden ensimmäisen tappionsa. EIF on neljäntenä, kuusi pistettä Gnistania ja Mikkelin Palloilijoita perässä.

Uunituore hankinta Noah Lundström luikahti saman tien vihreävalkoisten avauskokoonpanoon ja suorinta tietä maalintekijöiden galleriaan. Ruskon Pallon kasvatti puttasi 42. minuutilla pallon tyhjiin Stanislav Efimovin jallittelun jälkeen.

-Pitäähän debyytissä maali tehdä, jotta jää hyvä mieli. Siitä oli helppo onnistua, kun toinen kikkailee kaikki muut sivuun ja syöttää pallon kultalautaselle. Tulin vain paikalle ja vein kaiken kunnian, Lundström sanaili. Synnyinseudultaan Kokkolasta pikkupoikana Turkuun muuttanut pelimanni on asunut viimeiset 10 vuotta Espanjassa, missä hän on pelannut mm. maan nelostasolla ja viimeksi 6. korkeimmalla sarjaportaalla. Lundström piipahti neljä vuotta sitten EIF Akademin paidassa suoritettuaan varusmiespalvelusta Dragsvikissa, mutta muutoin 24-vuotiasta keskikenttäpelaajaa ei ole Suomessa miesten mittelöissä nähty.

Gnistan-koitoksen perusteella Lundström ei vaikuta olevan nopeimmasta tai teknisimmästä päästä, mutta ajoitus on jengoillaan ja mies nuuskii palloa hyvällä nenällä. Pääpalloja hän vei ansiokkaasti ja taisi lopulta koskeakin palloon enemmän päällään kuin jaloillaan. Ennen kaikkea hän kuitenkin sulautui viipymättä osaksi kollektiivia ja teki joukkueen eteen töitä.

-Noah on työmyyrä, joka paiskii kovasti hommia sen eteen, että hän etenee urallaan, totesi värväyksen tehnyt urheilujohtaja Peter Haglund.

EIF pelasi avausjaksolla aktiivisesti ja ainokainen maalikin sai alkunsa purevasta prässistä, joka ajoi toppari Sampo Ala-Ison ahdinkoon ja harhasyöttöön. Edelle päästyään isännät löivät luukut kiinni ja nojasivat toisella puoliskolla kyynisen kylmäveriseen oman maalin varjeluun. Pakka alas, välit kiinni, kurinalaisuus kunniaan, purkupallot vaikka huitsin nevadaan eikä riskin pihaustakaan. Hyökkäyspeli heitettiin roskakoriin ja johtoa suojellut taisteluhenki nostettiin tikunnokkaan. Gnistan ei kaikesta pyörimisestä ja hyörimisestä huolimatta saanut juuri mitään vaarallista aikaan ja sarjakärki haroi hiuksiaan, kun se jäi jo toistamiseen tällä kaudella nollille EIF:iä vastaan.

-Tämä oli taktinen voitto. Tälläkin kaudella olemme monta kertaa vieneet peliä ja jääneet silti tasapeliin tai tappioon. Nyt emme vieneet eikä ollut paljon pallonhallintaa, mutta voitimme. Ei se toisella jaksolla mitään kaunista ollut, mutta ei ketään kiinnosta onko se kaunista vai ei, kun voitamme, Haglund totesi. Voitolla lienee joukkuetta yhteen hitsaava vaikutus, kun se otettiin ilman useita loukkaantuneita ja pelikiellossa olleita avainpelaajia. Haglundin mukaan pelissä oli paljon enemmän kuin vain kolme pistettä.

-Ottelu oli meille yksi kauden finaaleista. Kun Gnistan ja MP hävisivät, niin olemme taas mukana pelissä. Voitto lisää uskoa ja fiilistä siihen, että voimme taistella kärkipaikasta. Katsojia oli Gnistan-pelissäkin hyvin paikalla (905) ja tämän voiton myötä yleisönkin mielenkiinto säilyy korkealla. Tietty porukka tulee peleihin aina, mutta toisten into laskee, jos valumme sarjataulukossa alaspäin. Tässä tilanteessa voimistuu myös ajatus joukkueen vahvistamisesta ja eräs hankinta onkin viittä vaille valmis, Haglund totesi tiistaina.

Färsaarilla pelanneen oman kasvatin Jakob Gottbergin paluu on jo täysin valmis ja hän pelaa loppukauden EIF:ssä.

Laitapakin tontilta keskikentälle nostettu Fahad Mohamed kamppaili Kasperi Liikosta (oik.) ja Hannes Woivalinia vastaan.
EIF oli Gnistania päätä pidempi. Mainiosti keskikentällä pelannut Simon Lindholm puski palloa eteenpäin Maximo Tolosen nenän edestä.
Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ