Katarinaskolanin liikuntasalille esitetään taas uutta sijoituspaikkaa


Mitä jos sittenkin tähän suuntaan? Sivistyslautakunta ehdottaa selvitettäväksi vielä mahdollisuudet toteuttaa Katarinaskolanin lisärakennus Bulevardin suuntaisesti.

Sivistyslautakunta on hyväksynyt Karjaan Katarinaskolanin lisärakennuksen päivitetyn hankesuunnitelman.

Lautakunta toteaa lausunnossaan kuten aiemmin jo hankkeen alkuvaiheessa, että koululla ei ole tarvetta niin suurelle liikuntasalille, joka on hankesuunnitelmassa. Kyseinen lisäys lausuntoon hyväksyttiin äänin 6-3 Bella Alénin (r) ehdotuksesta RKP:n ryhmän nimissä.

Sen kannalla olivat siten puoluetoverit Lea Adolfsson, Sven Holmberg, Marika Törnqvist-Björklund ja Maj-Britt Malmén, sekä myös vihreiden Tanja Konttinen. Alénin ehdotusta vastustivat SDP:n Seppo Lintuluoto, Richard Nyman ja Jorma Pelkonen. Kokouksesta olivat poissa Petteri Ahomaa (kok) ja Otto Långvik (r).

Lisäksi sivistyslautakunta ehdottaa tekniselle lautakunnalle esittelijän ehdotuksen mukaisesti tehtäväksi vielä selvityksen siitä, voitaisiinko lisärakennus sijoittaa Bulevardin varrelle koulualueen naapureiden ehdotuksen mukaisesti.

Tuhannen neliön sali

Päivitetyn hankesuunnitelman mukaan koulun lisärakennus olisi pinta-alaltaan noin 2 500 neliömetriä. Siihen on suunnitteilla liki tuhannen neliömetrin (23 x 43 metriä) liikuntasali, jotta sitä voitaisiin hyödyntää mahdollisimman monen lajin harrastamisessa.

Hankesuunnitelmassa liikuntasalista todetaan, että koulun tiloja käyttävät myös ulkopuoliset päivisin, iltaisin ja viikonloppuisin. Kolmeen osaan jaettava liikuntasali mahdollistaisi esimerkiksi sen, että ulkopuoliset ryhmät voisivat käyttää tiloja myös koulupäivän aikana.

Lisärakennukseen on tulossa myös pukuhuoneet ja suihkutilat, teknisen työn ja kuvataiteen opetustilat sekä tavallisia luokkahuoneita. Hankkeelle on varattu tällä mitoituksella 9,3 miljoonan euron määräraha. Pihatöihin arvioidaan kuluvan lisäksi puoli miljoonaa euroa.

Kolmas vaihtoehto

Uusi rakennus on suunniteltu koulun tontille ja yhdistettäväksi koulun nykyiseen päärakennukseen, jolloin ne muodostaisivat u-muotoisen kokonaisuuden ja koulun piha avautuisi Bulevardille. Suunnitelmissa on laajentaa koulun piha-aluetta keskustan suuntaan.

Lisärakennusta suunniteltiin kaavamuutoksella ensin Naapurinkadulle koulutontin ulkopuolelle, mutta tästä päätettiin luopua jo varmuuden vuoksi lähialueen asukkaiden vastustuksen vuoksi. Uudessa suunnitelmassa lisärakennuksen yksi julkisivu nousisi viereisen John Gardbergin kadun varteen. Koulun tontilla on riittävästi rakennusoikeutta lisärakennukselle.

Tekninen johtaja, kaupunginarkkitehti sekä sivistys- ja hyvinvointijohtaja järjestivät kesällä alueen naapureille tiedotustilaisuuden koulun uudesta hankesuunnitelmasta. Silloin esitettiin vaihtoehtona, että lisärakennus voitaisiin sijoittaa Bulevardilta katsottuna koulualueen vasempaan laitaan. Silloin rakennusmassojen muoto avautuisi John Gardbergin kadun suuntaan, eikä peittäisi näkymää.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ