Voimalaitoksen turbiini pamahti ja savutti


Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos sai torstaina iltapäivällä tehtävän keskisuureen rakennuspaloon Billnäsin voimalaitokselle. Tehtävä muuttui pian suureksi rakennuspaloksi ja erityiskohteeseen hälytettiin alueelta reilusti toistakymmentä sammutusyksikköä.

Paikalla oli lopulta seitsemän yksikköä pelastuslaitokselta ja sopimuspalokunnista. Selvitysten jälkeen kävi ilmi, että savunmuodostus johtui turbiiniviasta, eikä voimalaitosrakennuksessa ollut varsinaista tulipaloa.

-Ohikulkija ilmoitti voimalaitoksesta kuuluneesta voimakkaasta pamahduksesta ja savunmuodostuksesta. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle rakennuksessa oli edelleen savua ja voimalaitoksen työntekijä ilmoitti, että yksi turbiini on vaurioitunut, pelastustoimintaa johtanut Kim Lassila tiedottaa.

Turbiinisaliin ei voinut mennä ennen sen maadoitusta ja pelastuslaitoksen yksiköt pääsivät tarkastamaan ja tuulettamaan tilat vasta sen jälkeen.

Palo ei levinnyt turbiinin rakenteen ulkopuolelle ja henkilövahingoiltakin vältyttiin. Onnettomuuden syystä ja aineellisista vahingoista ei ollut selvyyttä vielä tuoreeltaan.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ