Etelä-Uusimaa

BK putsasi pronssit


BK-46:n käsipallomiehistö ei saanut tällä kaudella himoitsemaansa palkintoa, mutta käteen ei sentään jäänyt pelkkää pihkaa. Kaulaan ripustettiin pronssimitalit, kun BK päihitti toisessa osaottelussa Karjaan urheiluhallissa Grankulla IFK:n 33-27 (15-12).

Lue lisää näköislehdestä

Ensimmäinen osa Kauniaisissa päättyi 27-27, joten BK kuittasi kolmannen sijan yhteismaalein 60-54. Joukkueen edellinen mitali oli niin ikään pronssinen keväältä 2018.

Välierien pettymyksestä toipunut BK ei saanut vielä Kauniaisten luolassa parastaan irti, mutta teki kotipyhätössään ryhtiliikkeen lauantaina. Sitkeästi taistellut Grani pyristeli 50 minuutin kohdalla kolmen maalin päässä, mutta vieraiden puhti loppui ja isännät kirmasivat karkuun.

Ratkaiseva elementti oli 7 vastaan 6-konsepti, jolla valmentaja Andreas Rönnberg lääkitsi jo hyvissä ajoin lukkoon mennyttä hyökkäystä. BK murjoi ilman maalivahtia 20 osumaa ja karisti vastustajan kannoiltaan.

-Olo on ennen kaikkea helpottunut. Molemmilla joukkueilla oli loukkaantumisia ja näillä kokoonpanoilla meidän tuleekin Grani päihittää. ”Seiskakutonen” meidät tänään pelasti, Rönnberg sanoi.

Voitto perustui kollektiiviseen panokseen, sillä tavanomaisten ratkaisijoiden lisäksi esiin nousi useita uurastajia. Miska Henriksson sivusi kauden korkeinta maalimääräänsä (5), Jonathan Ekman teki toisella jaksolla lähes kaiken oikein ja parrasvaloissa paistatteli myös kauden ensimmäiset minuuttinsa pelannut André Udd (3).

-Meillä oli tässä ottelussa sata kertaa parempi asenne kuin Kauniaisissa. Pelasimme ja voitimme joukkueena, kolmen tähden pelaaja Henriksson totesi. Heittovoimaa tuoneella Uddilla asennetta piisasi, kun hän pääsi vihdoin polvivamman jälkeen kentälle.

-Olin jopa ylilatautunut, pelihalut olivat niin kovat. Ei tämä pronssi samalta maistu kuin mestaruus, mutta kivaa sitä oli olla voittamassa, hän sanaili.

Tarkasti vartioitu ja hillitysti lauantaina heittänyt Nico Rönnberg (4/9) jakoi mitalit joukkuetovereilleen.

-Välierät Dickeniä vastaan pyörivät vieläkin mielessä, enkä ymmärrä miten saatoimme sen sarjan hävitä. Pronssin voittaminen on toki parempaa kuin se, että olisimme jääneet tyhjin käsin, mutta enemmänkin olisi ollut tarjolla. Tämä on ensimmäinen mitalini BK:n edustusmiehistössä ja taitaa olla minulle ylipäätään ensimmäinen SM-pronssi. Katsotaan nyt, mihin mitali laitetaan, Nico tokaisi. Hän tottui voittamaan mestaruuksia Cocksissa, joka kairasi jälleen kultaa kaadettuaan finaalissa Dickenin voitoin 3-0.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ