Rokotukset laajenevat, Karjaan urheiluhalliin avataan rokotuspiste


Raaseporissa voidaan aloittaa vuosina 1941-1946 syntyneiden rokotukset keskiviikkona 24. maaliskuuta. Rokotusaikoja, joita on tarjolla noin 1.600, pääsi varaamaan perjantaista alkaen koronarokotusaika.fi-sivustolta.
Puhelinvaraukset avataan maanantaiaamuna 22. maaliskuuta kello yhdeksän numerossa 019 289 3141. Kaupunki suosittelee kuitenkin ajan varaamista verkkopalvelun kautta puhelinlinjojen ruuhkautumisen välttämiseksi.

Rokotusaikoja voidaan tarjota nyt myös vuosina 1941-1946 syntyneiden kanssa samassa taloudessa asuville, jotka ovat syntyneet vuonna 1955 tai aiemmin. Samassa taloudessa asuvat voivat varata rokotusajan ainoastaan puhelimitse. Ikäryhmälle annetaan Pfizer-BioNTechin Comirnaty-rokote.

Uusi rokotuspiste perustetaan ensi viikolla Karjaan urheiluhalliin. Rokotuksia annetaan edelleen myös entisessä Hagakodissa Tammisaaressa. Mainittuun ikäryhmään kuuluvat raaseporilaiset voivat varata ajan kumpaan paikkaan tahansa asuinpaikasta riippumatta. Kaupunki ilmoittaa tiedottavansa heti, kun Raaseporissa voidaan siirtyä seuraavaan ikäryhmään eli vuosina 1947-1951 syntyneisiin.

Rokotukseen saa tulla ainoastaan terveenä. Koronavirusinfektioon viittaavia tavallisia oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskipu, huonovointisuus ja heikentynyt yleiskunto sekä maku- tai hajuaisti.

Mukaan tulee ottaa Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus. Rokotuspisteelle pitää saapua oikeaan aikaan ja noin viisi minuuttia ennen omaa aikaa jonojen välttämiseksi. Tiloissa on käytettävä kasvomaskia ja pidettävä vähintään kahden metrin etäisyys muihin. Rokote annetaan olkavarteen, ja tämä kannattaa huomioida pukeutumisessa rokotuksen sujuvoittamiseksi. Rokotettavan tulee jäädä rokotuksen jälkeen seurantaan vähintään 15 minuutiksi.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ