Etelä-Uusimaa

Kaupunki poisti Pohjan taideseinän hallinnon lupasekoilun vuoksi


Kaupunki on poistanut Pohjan kirkonkylään hieman ennen syyskuun puoliväliä pystyttämänsä katutaideseinän hallinnon lupasekoilun vuoksi.

Lue lisää näköislehdestä


Rakennusvalvonta kehotti poistamaan tai hakemaan luvan

Raaseporin kaupungin rakennusvalvonta antoi 18. syyskuuta kehotuksen poistaa Pohjan Teletieltä luvaton rakennus eli katutaideseinä. Seinä oli ollut paikallaan tuolloin viikon päivät.

Paikalla tehdyn käynnin yhteydessä todettiin, että kiinteistölle on rakennettu graffitiseinä, jolle ei ollut kaupungin rakennusrekisterin mukaan myönnetty toimenpidelupaa. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan rakennelma olisi sellaisen vaatinut.

Kaupungin tilahallinnolle lähetetyssä poistamiskehotuksessa todettiin, että laiton tilanne korjaantuu myös, mikäli seinälle haetaan ja saadaan lain edellyttämät luvat. Siihen ei kuitenkaan ryhdytty, vaan kaupunki poisti taideseinän viime viikolla eli lokakuun lopussa.

Rakennusvalvonnan kehotuksessa todettiin, että kiinteistöllä tehdään tarkastus 2. lokakuuta, jonka jälkeen asia voidaan saattaa rakennusvalvontaviranomaisen käsiteltäväksi mahdollisia pakkotoimenpiteitä varten.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ