EIF:n lento katkesi cupissa


Tammisaarelaiset painettiin keskuskentällä nurmen pintaan. Eetu Puro kaatui Otto Ruopin käsittelyssä.

Jalkapallon Suomen cupin taival katkesi hupsista heijakkaa, kun EIF sai vastusta Kupsista peijakkaa. Edellisellä kierroksella itsensä HJK:n kaataneen tammisaarelaismiehistön rahkeet eivät enää riittäneet puolivälierissä, vaan Kuopion Palloseura kalakukkoili keskuskentällä 0-2 (0-2)-voiton.

Härkäviikot hyydyttivät

Veikkausliigassa kolme perättäistä tappiota tarponut KuPS lähestyi keskiviikon ottelua tositarkoituksella ja löysi EIF:stä vakavasti otettavan, mutta väsyneen kumppanin. Vain kolme päivää aiemmin vajaamiehisenä voiton Gnistanista raataneen kotijoukkueen otteissa ei ollut samaa energiaa eikä intensiivisyyttä, millä edellisissä koitoksissa oli ajettu vastustajat ahtaalle. Semminkin, kun avauskokoonpanossa oli harrastettu kierrätystä vain kahden ukon verran.

Härkäviikkojen vaikutus näkyi siinä, miten kuopiolaiset kampesivat kaksinkamppailut ja kakkospallot nimiinsä ilman kieroilua, puhtaasti tuoreemman ja terävämmän fyysisen vireen johdosta. Varsinkin avausjaksolla EIF juoksenteli pallon perässä eikä päässyt leikkimään sillä juuri lainkaan.

EIF:n Emil Pallas yritti kynsin hampain hidastaa Kristopher de Gracaa, mutta KuPS:n pelaaja ehti tähänkin palloon ensimmäisenä.

Kallavesi kupli

EIF miehitti puolustusrykelmänsä samaan muodostelmaan kuin Gnistania vastaan, missä puolustuslinjassa kolmen keskuspuolustajan kylkeen lyötiin laitapelaajien tuki. Luukut eivät pysyneet enää yhtä lujasti kiinni laadukkaampaa ja paljon pallollista osaamista sisältävää Kallaveden koplaa vastaan.

0-1-osuma lähti vasemmalta laidalta Nasiru Mohammedin lepsusta pallonmenetyksestä, jonka jälkeen KuPS käänsi salamannopeasti peliä hyökkäysasemissa olleen oikean laitapakin Joel Lehtosen tyhjyyttään ammottaneelle kaistalle. EIF sai vielä hyvin pelaajia pallon alle, mutta Jerry Voutilaisen määrämittainen lättysyöttö boksiin yllätti kaikki housut kintuissa ja Petteri Pennanen sivalsi siististi suoraan ilmasta pallon alakulmaan.

0-2-osumaa edelsi vieraiden pitkä pallonhallintajakso, jonka aikana EIF pääsi jo kahdesti väliin vain menettääkseen pelivälineen saman tien. Clinton Antwin keskitys löysi lopulta maalin edestä aktiivisesti juoksuja tehneen Jonathan Muzingan, joka syöksyi ohjaamaan kuulan kippoon. Savon sulttaani Pennanen oli loihtimassa KuPS:ille muitakin tekopaikkoja, mutta EIF säästyi useammilta takaiskuilta.

Toinen puoliaika oli isänniltä pirteämpää pelaamista, mutta suurimman hyökkäysintonsa kahlinnut KuPS ei ollut senkään aikana pahemmassa pulassa. EIF:lle kirjattiin yhdeksän maalintekoyritystä, mutta maaliodottama ei noussut kovin korkeisiin lukemiin, sillä ihan ykköspaikoille ei päästy kertaakaan. Räväkkyydellään ihastuttava Emil Pallas ei saanut palloja selustaan, Salomo Ojalasta oli enemmän hyötyä pelintekoalueelle tippuvana kohdepelaajana ja Nasirun vipeltäminen ei ole enää johtanut tehoihin alkukauden syöttöpisteiden jälkeen.

Suomen cupista on ollut EIF:lle sekä hyötyä että haittaa. Miinuspuolella rasitus on kasvanut, Lucas Forsten-Kaufmann menetettiin loppukaudeksi sairastuvalle ja seuraavaan liigaotteluun lauantaina pitää taas jollain ilveellä pumpata miehiin uutta virtaa. Plussalistalla etenkin HJK-voitto lisäsi itseluottamusta ja hurmosta. Kotiottelut HJK:ta (1 435) ja KuPS:ia (1 302) vastaan kiinnostivat myös yleisöä siinä määrin, että kassaan kilahti mukavasti ”bonusrahaa”.

Vihreävalkoisten jalka ei noussut otteluruuhkan keskellä riittävään malliin. Salomo Ojala sai kimppuunsa Kristopher de Gracan ja Saku Savolaisen.
Avausjakson tapahtumat olivat välillä liikaa kotijoukkueen päävalmentajalle Gabri Garcia Xatartille.
Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ