Grönholmilla ote MM-pronssista


Niclas Grönholm kampesi rallicrossin MM-sarjan kokonaistilanteessa kolmanneksi, vaikka Barcelonan kisaviikonlopusta jäikin inkoolaiskuskille mälsä maku.
PWR RX1e -sähköautoon ei löytynyt toivottua vauhtia, mutta Grönholm väänsi silti lauantain osakilpailussa kakkoseksi ja sunnuntaina viidenneksi. Sunnuntain finaaliin hän ampaisi rikkoutuneella menopelillä.
-Ei jäänyt paljon kerrottavaa. Lauantain finaalissa jarrutin aikaisemmin ensimmäiseen mutkaan ja pääsin sisältä johtoon muiden kolaroidessa. Meillä ei ollut vauhtia pitää kärkisijaa maaliin asti, mutta kakkossija oli ihan hyvä. Sunnuntaina ohjaus hajosi semifinaalissa, eikä sitä ollut enää mahdollista korjata. Ajoin finaalia kolme kierrosta ennen kuin oli pakko pysähtyä radan sivuun. Viiden sija oli maksimitulos, Grönholm summasi tiedotteessa.
Hänen mukaansa autossa oli heikko ajobalanssi, eikä voittovauhtia irronnut. Viikonlopun tulokset menivät kuitenkin niin sopivasti ristiin, että vaivihkaa kohti kärkikahinoita kiivennyt Grönholm kiilasi sarjassa jo kolmospaikalle.
Ruotsalaisista Johan Kristoffersson menee menojaan maailmanmestariksi ja Timmy Hansenilla on tukeva ote hopeasta, mutta Grönholm taistelee kiivaasti pronssista. Kevin Hansen ja Ole Christian Veiby ovat kaksi pistettä perässä, kun jäljellä on vain Saksan kilpailuviikonloppu.

(Kuva: CE Dealer Team)

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ