EIF poltti näppinsä


EIF leikki jalkapallon Ykkösessä tulella ja sai pahasti näpeilleen. Klubi-04 teki Töölössä tuhojaan ja päihitti 0-2-johdosta täysin romahtaneet tammisaarelaiset 5-3 (2-2). EIF:n viiteen otteluun venynyt tappioton putki pätkäistiin poikki ja sarjassa neljäntenä oleva joukkue kauhoo kuusi pistettä kärkijoukkue RoPS:n perässä.

Valdrin Rashican maaleilla luotu kahden maalin keula menetettiin samoilla ammuksilla kuin millä se oli saavutettukin. EIF oli ensimmäisen puolen tunnin ajan täysin niskan päällä, kun se piti pakan korkealla, kuormasi miehiä hyökkäyspäähän, prässäsi ylhäältä monen pelaajan voimin ja katkaisi Klubin hyökkäykset ennen kuin ne ehtivät alkaakaan. Samoja piirteitä oli toisen jakson alussa, eikä päävalmentaja Guillem Santesmases näistä prinsiipeistä luopunut.

Pelitapa vaatii pelaajilta paljon puhtia ja tarkkuutta, eivätkä ne pitäneet kutiaan. Klubi oli jo ennen maalejaan tehnyt selväksi aikeensa siitä, että se hyökkää tilaisuuden tullen vasemmalta laidalta, joka jäi Riku Selanderilta ja Robin Sidiltä usein auki. Kolmas toppari Selander hyödynsi mielin määrin vapauttaan nousta korkealle hyökkäysten tueksi ja jälleen wing-backina pelannut Sid myös viihtyy parhaiten ylhäällä.

Jokainen takaiskumaali sai alkunsa EIF:n enemmän tai vähemmän turhasta pallonmenetyksestä Klubin kenttäpäädyssä, minkä jälkeen pallolliselle ei saatu painetta ja isännät lämivät palloa kohti vuotavaa laitaa, minne ei syvistä hyökkäysasemista ehditty paikkaamaan.

Kun Selander oli ylhäällä, joutuivat kaksi muuta topparia Oliver Pettersson ja William Lindqvist karmeaan sotkuun Klubin kiitureiden kanssa. Samuel Anini, Casper Terho ja Saku Heiskanen ottivat ilon irti kaikesta tilasta ja maalivahti Mehdi El Moutacimilla oli usein epäkiitollinen tehtävä yrittää torjua läheltä tulleita kuteja ja nostoja.

Oliko raju lässähdys riskialttiiksi osoittautuneen pelitavan syytä vai pettikö vain pelaajien toteutus? Kovin huonolta se toki näyttää, kun vastustaja rullaa kerta toisensa jälkeen samanlaisia maaleja, eikä mikään muutu. Pelikieltoa kärsineen Tuukka Andbergin poissaolo puolustuksesta kenties vaikutti, mutta ei hänkään olisi isoa kuvaa korjannut. Peli ainakin päättyi positiivisissa merkeissä, kun lisäajalla osunut Juuso Liukkonen teki ensimmäisen maalinsa kolmeen kuukauteen.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ