Hyvinvointialue suunnittelee Raaseporin ympärivuorokautisen päivystyksen tilalle akuuttivastaanottoa


Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue aikoo perustaa laajan aukioloajan akuuttivastaanoton Raaseporin alueelle vuoden 2025 alusta. Tämä tarkoittaisi Raaseporin sairaalassa tätä nykyä toimivan perusterveydenhuollon ympärivuorokautisen päivystyksen loppumista.

Uusi laajan aukiolon päivystys olisi avoinna Tammisaaressa päivittäin kello 8-20. Lähin ympäri vuorokauden palveleva yhteispäivystyspiste olisi jatkossa Lohjan sairaalassa. Hyvinvointialueen torstaina julkistamat suunnitelmat ovat vasta viranhaltijaesityksiä.

HUS on suunnitellut toteuttavansa Raaseporin sairaalan päivystystä ja vuodeosastoa koskevia muutoksia jo kuluvan vuoden syyskuun alusta alkaen.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen mukaan muutoksen tavoitteena on vahvistaa perusterveydenhuoltoa Raaseporissa, parantaa hoitoon pääsyä ja vähentää sairaaloiden päivystyskäyntejä. Pyrkimys on myös vakiinnuttaa perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon tärkeimmät yhteistyötavat ja palveluketjut, jotta potilaat saavat hoitoa oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

HUS-yhtymähallitus hyväksyi helmikuussa suunnitelman Raaseporin sairaalalle ja päätti, että toiminnalliset muutokset toteutetaan vaiheittain syksyn aikana ja henkilökuntaa koskevat muutokset vuoden 2025 alusta. Tämä tarkoittaa, että päivystys muuttuu jo syksyllä laajan aukioloajan akuuttivastaanotoksi, jota HUS hoitaa vuoden 2024 loppuun.

Suunnitteilla olevasta muutoksesta julkaistaan laajempi artikkeli Etelä-Uusimaan digilehdessä sunnuntaina 10. maaliskuuta.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ