EIF:n Inkoon harjoituspelivastustaja vaihtui viime metreillä


Tulevana lauantaina Inkoon tekonurmella pelattavassa jalkapallon harjoitusottelussa ei nähdäkään brasilialaista sambaa, vaan keskiuusmaalaista humppaa. EIF:n edustusmiehistön oli määrä kohdata sopimuksettomista pelaajista koostuva Albalonga Calcio Brasil, joka on italialaisen Albalonga Calcio -seuran brasilialainen akatemiajoukkue.

Tammisaaressa tultiin kuitenkin toisiin aatoksiin viime viikon tapahtumien myötä. Suomea kiertävä Albalonga Brasil hävisi ensin kolmanneksi korkeimmalla tasolla Ykkösessä pelaavalle Atlantikselle aivan pystyyn (0-7) ja otti myöhemmin kuonoon toiseltakin alasarjavastukselta.

Joukkueen yhteyshenkilön mukaan ryhmän piti koostua vähintään Ykkösliigan tason pelimiehistä tai jopa Veikkausliigan veroisista tekijöistä, mutta tulosten perusteella se oli paksua puhetta.

Kaiken kukkuraksi joukkue perui sunnuntaina tulonsa Tammisaareen, missä sen piti kohdata EIF:n akatemiamiehistö. Syynä oli se, että Albalonga Brasilin kalenteriin oli jo merkattu toinen ottelu samaan ajankohtaan.

EIF:n joukkueenjohtaja Ville Orasmaan mukaan Albalonga Brasilin kohtaaminen ei tuntunut enää hyvältä idealta kaiken puuhastelun jälkeen ja sille annettiin rukkaset.

-Vastustajan piti olla hyvää tasoa, mutta pikku hiljaa kävi selväksi, että näin ei ollut. Tarvitsemme liigacupin päättymisen jälkeen jonkinlaista vastusta harjoituspeleissä, emmekä olisi tuolta porukalta sitä saaneet. Emme usko, että tuollainen ottelu olisi palvellut ketään. Onneksi pystyimme järjestämään vielä uuden vastustajan ja toivottavasti saamme aikaan hyvän ottelun, Orasmaa totesi.

Uudeksi vastustajaksi asettuu pikahälytyksellä PK Keski-Uusimaa, joka pelaa Atlantiksen tavoin Ykkösessä. Nähtäväksi jää, millaisen testin komean liigauran pelaajana tehneen Rami Hakanpään valmentama PKKU tarjoaa EIF:lle.

Pelipäivän raamit pysyvät muutoin ennallaan, tapahtuma alkaa kello 13 ja ottelu tunnin myöhemmin. EIF on jo sopinut harjoitusottelun myös Hangon tekonurmelle, missä se kohtaa Käpylän Pallon pitkäperjantaina juuri liigan käynnistymisen kynnyksellä.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ