Lohjan sairaalan synnytykset tauolle kesällä


(Kuva: Heli Kurimo/HUS)

Lohjan sairaalassa ei ole synnytystoimintaa ja yöaikaista leikkaustoimintaa kesäkuun 17. päivästä syyskuun 8. päivään saakka, HUS tiedottaa. Johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi teki maanantaina päätöksen Lohjan sairaalan toimintojen muutoksista tulevana kesänä.

-Kesän suunnittelussa on nähtävissä suuria haasteita saada riittävästi lääkäreitä Lohjan sairaalan päivystysrinkeihin. Potilasturvallisuuden takaamiseksi päädyin siihen, että on tarpeen suunnitelmallisesti rajoittaa toimintoja Lohjan sairaalassa kesän ajan, Mäkijärvi kertoo tiedotteessa.

Tauon aikana synnyttäjät ohjataan Naistenklinikalle sekä Espoon ja Hyvinkään sairaaloihin. Tänä aikana noin 300 synnytystä siirtyy HUS:in muihin synnytyssairaaloihin. Kaikille työntekijöille tarjotaan työtä muualta HUS:ista tauon aikana.

-Tilanne on hyvin valitettava, mutta toiminnan muutos on potilasturvallisuuden vuoksi välttämätön. Synnytystoiminta edellyttää synnytysyksikön henkilökunnan lisäksi ympärivuorokautista leikkaussalivalmiutta ja lastenlääkäripalveluita. Tätä kokonaisuutta emme pysty Lohjan sairaalassa varmuudella takaamaan tulevana kesänä, Mäkijärvi perustelee päätöstään.

Lohjan sairaalan kesäajan ja synnytystoiminnan muutoksista tiedotetaan lisää kevään aikana. Synnyttämään tuleville avataan myös kätilöiden keskitetty puhelinpalvelu ennen kesää. Yhteispäivystys toimii Lohjan sairaalassa koko kesän.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ