Veden keittokehotus Tammisaareen


Eteläkärjen ympäristöterveysalue kehottaa Dragsvikin, Langansbölen ja Horsbäckin alueen asukkaita keittämään talousvetensä siinä havaittujen bakteerien vuoksi.

Rutiininäytteenotossa ilmeni, että Tammisaaren Ekerön vedenottamon lähtevässä vedessä on epätavallisen paljon bakteereita, mikä aiheuttaa poikkeaman laatusuosituksista.

Bakteereita muodostavia yksiköitä oli 2 800 yhdessä millilitrassa vettä.

-Tuhat yksikköä on jo epätavallinen määrä ja silloin aletaan miettiä veden keittokehotusta. Tämä tilanne johtuu nyt todennäköisesti viime päivien runsaista sateista, terveysvalvonnan johtaja Katianna Kuula kertoo.

Ulosteperäisestä saastumisesta kertovia kolimuotoisia bakteereja ei ole löytynyt.

-Ekerön vedenottamon vesi sekoittuu verkostossa muihin vesiin, joten on vaikea arvioida kuinka suuret poikkeamat laatusuosituksista ovat yksittäisille käyttäjille, Kuula kertoo.

Raaseporin veden on määrä lähettää tekstiviestit tilanteesta vielä tänään perjantaina Ekerön vedenottamon lähimmille asiakkaille. Samalla otetaan uusia näytteitä. Niiden tulosten odotetaan valmistuvan maanantaina, jolloin asiasta annetaan lisätietoja. Raaseporin vesiliikelaitos aloitti myös alueen vesijohtoverkoston huuhtelun.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ