Poliisi kaipaa havaintoja pakoauton liikkeistä


Poliisi kaipaa havaintoja tumman VW Passatin liikkeistä. Auto on takavarikoitu. (Kuva: L-U poliisilaitos)

Länsi-Uudenmaan poliisi kaipaa havaintoja jo pari päivää sitten Raaseporissa virkavaltaa paenneen auton ja siinä kyydissä olleiden ihmisten liikkeistä. Vihjeitä kaivataan tummasta Volkswagen Passatista.

Poliisi partioi tiistaina Horsbäckin teollisuusalueella ja kohtasi siellä aamuyöllä neljän aikoihin auton, jonka kuljettaja ei noudattanut pysäytyskäskyä, vaan lähti ajamaan pakoon. Aamuöinen pakomatka jatkui valtatielle, Tenholantielle ja Österbyntielle.

Autolla oli nopeutta paikoitellen yli 160 kilometriä tunnissa erittäin liukkaalla tiellä ja matkan varrelle sattui myös vaarallisia ohituksia.

-Tehtävään liittyneet poliisipartiot menettivät joksikin aikaa näköyhteyden autoon, mutta pystyivät seuraamaan sitä, sillä ajoneuvon jättämät holtittomasta ajotavasta kertoneet jäljet olivat helposti havaittavissa, rikoskomisario Mats Sjöholm kertoo.

Auto löytyi lopulta Kyrkbackantieltä Tenholasta, mutta siinä olleita henkilöitä ei paikalla enää näkynyt. Auton takaluukusta löytyi isoja kanistereita ja letkuja ja lisäksi ajoneuvo haisi vahvasti polttoaineelta.

-Epäilemme, että poliisin sittemmin takavarikoiman auton kyydissä ollut polttoaine ja kupari ovat varastettuja. Pyydämmekin nyt havaintoja auton aiemmista liikkeistä ja tietoja siitä, mistä varastetut tavarat voisivat olla lähtöisin, Sjöholm sanoo.

Havainnot voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelimitse vastaajaan numerossa 0295 413 031. Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, varkautena ja niskoitteluna poliisia vastaan. Auton omistaja on poliisin tiedossa, mutta tätä ei ole syytä epäillä kyseisistä rikoksista. Pakoautossa oli kuljettajan lisäksi mahdollisesti yksi henkilö.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ