BK-46 ripusti GrIFK:n joulukuuseen


Maalivahti Miksu Heinonen tuuletti vakuuttavaa voittoa. Jac Karlsson ei Kauniaisissa pelannut, mutta se ei BK-46:n tahtia haitannut. (Arkistokuva)

Miesten SM-käsipallon kärkikamppailusta ei tullut kamppailua ollenkaan, kun BK-46 jätti Grankulla IFK:n kuin nallin Kauniaisten kalliolle.

GrIFK survottiin syvälle kotiluolansa onkaloihin karjaalaisten retosteltua rehvakkaan voiton maalein 25-40 (12-22). Vain kertaalleen kuluvalla kaudella hävinnyt BK lähtee joulun viettoon neljän pisteen kaulalla ja yhden ottelun vähemmän pelanneena kuin GrIFK ja Cocks.

Pureva puolustus

Vahvajalkaiset vieraat kävivät nälkäisesti kinkun kimppuun, kun taas iskukykynsä imeltäneet isännät roiskivat riisipuurot rinnuksille.

Selkävaivaisen Jac Karlssonin puuttuminen ei BK:n halonhakkuuta häirinnyt, vaan joulupuu kärvennettiin ilman kahden suunnan tirehtööriäkin. Puolustuspeli ei kärsinyt edes siitä, että Igor Skyba komennettiin jo kuudennella minuutilla toiselle jäähylleen Richard Sundbergin kovakouraisesta ravistelusta ja ukrainalainen istui avausjakson lopun penkillä.

Keskuspuolustuksesta uupui siis ykkösakseli Karlsson-Skyba, mutta tandemi Alex Lignell-Robin Sjöman ei ollut yhtään hassumpaa tekoa sekään. Kiukkuisen kiivaasti puolustanut BK-46 ajoi Granin kaikenlaisiin ongelmiin ja maalivahti Miksu Heinosella olivat niin sanotusti torjuntahousut jalassa.

Kipeänä ollutta päävalmentaja Mikael Källmania tuurannut apuluotsi Anthony Hellakoski yritti helpottaa kotijoukkueen tuskaa seitsemän vastaan kuusi -hyökkäyksellä, mutta BK ampui senkin idean alas. GrIFK ehti rypistää ilman maalivahtia kolme osumaa, mutta kun BK tinttasi samaan tahtiin kolme palloa tyhjään rysään, niin vihreäpaidat luopuivat ajatuksesta.

-Olin erittäin tyytyväinen ensimmäiseen puoliaikaan, varsinkin puolustuspeliin. Jac yleensä ohjaa puolustusta järkevästi, joten olin positiivisesti yllättynyt siitä, miten hyvin pärjäsimme ilman häntä. Saimme ison eron ja Grani vähän luovutti, ei siitä tullut enää kunnon kamppailua voitosta, karjaalaiskäskyttäjä Andreas Rönnberg totesi.

Eroista puolustuspelin intensiteetissä ja toisaalta hyökkäyspelin huolellisuudessa kertoi paljon se, että BK:lle sattui ensimmäinen pallonmenetys vasta 24. peliminuutilla. Grani oli siinä vaiheessa rähminyt jo 11 palloa pöpelikköön ja tilanne oli toivottomasti 8-20.

Hurja hyökkäys

Hyökkäyspelissään horjuvalla Granilla on ollut tähän asti lähes yhtä pitävä puolustus kuin BK:lla, ja karjaalaiskopla on ainoa joukkue, joka on onnistunut rikkomaan sitä vastaan 30 maalin rajapyykin. 40 pallon ryöpsähdys GrIFK:n verkkoon oli vakuuttavampi näytös kuin edellispelin 50 maalin show huomattavasti heppoisempaa ÅIFK:ta vastaan.

Nico Rönnberg pyöritti polkkapalettia ja maaliensa lisäksi hän syötteli solkenaan Sebastian Säkkistä ja Robin Sjömania tihutöihin. Sentteri Sjöman palkittiin kahden suunnan panoksestaan kolmella tähdellä ensimmäistä kertaa yli neljään vuoteen.

-Pelasimme hyvin joukkueena ja jaksoimme juosta läpi ottelun, hän tiivisti.

Oliver Nordlund sai Jac Karlssonin puuttuessa kantaa vastuuta pelinrakentajana ja hankolainen teki työnsä kiitettävästi. (Arkistokuva)

Oliver Nordlund heilutti keskiysinä tahtipuikkoa terävästi ja järjesti ottelun alussa 3-2-kavennusmaalissaan yhden illan kohokohdista. Hankolaisen heittohämy eksytti puolustajat hakoteille ja sai maalivahti Patrik Roslanderin polvilleen jo hyvissä ajoin ennen kuin Nordlund viimeisteli läpimurrosta helpon häkin.

Lignell nauttii yhä luottamusta seitsemän metrin viivalla ja venytti onnistuneiden rankkareiden putkensa kahdeksaan. Linus Lundqvist on puolestaan erikoistunut pyöreiden lukemien vangitsemiseen, sillä ÅIFK-pelissä hän tälläsi joukkueen maalin numero 50 ja nyt ansaan jäi nyytti numero 40.

EHF European cupin kolmannen kierroksen tappioon pahasti pettynyt BK-46 kimmastui euroseikkailun päättymisestä niin, että on sen jälkeen potkinut kotimaisia vastustajia syrjään kuin männynkäpyjä. Kaikkiaan raaseporilaiset ovat voittaneet liigassa 11 ottelua peräjälkeen ja keskimääräinen voittomarginaali on ollut niissä noin 14 maalia. Pääsarjan kilpailullisuuden taso ei päätä huimaa, mutta kenties keväämmällä nähdään tulisempia taistoja.

Ottelutilastot

BK-46: Nico Rönnberg 7/12, Sebastian Säkkinen 7/9, Oliver Nordlund 5/7, Robin Sjöman 5/6, Alex Lignell 4/6 (7 m 2/2), Jonathan Ekman 4/5, Miska Henriksson 3/5, Igor Skyba 2/2, Linus Lundqvist 1/2, Janne Korpimäki 1/1, Miksu Heinonen 1/1, Jonathan Roos 0/3, Albert Löfgren 0/2.
Heittojakauma: 6 m 23/30, 9 m 10/23, tyhjä maali 4/5.
Maalivahdit: Miksu Heinonen (49 min.) 17 torjuntaa, Fredrik Holmberg (11 min.) 2.
Jäähyt: Skyba 2 x 2 min, Rönnberg, Henriksson 2 min. Maalit 4-4.
Pallonmenetykset: 9.
GrIFK:n parhaat: Gustav Svanbäck 5/6 (7 m 2/2), Fredrik Forss 3/6, Erik Åkermarck 3/5.
Heittojakauma 6 m 15/29, 9 m 8/22. Maalivahdit Patrik Roslander (18 min.) 3 torjuntaa, Fredrik Parvinen (42 min.) 8. Jäähyt 3 x 2 min (maalit BK:lle 6-1), pallonmenetykset 21.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ