BK-46 hurvitteli Helsingissä


Miska Henriksson tempaisi HIFK:n verkkoon kolme maalia ja pysäytti solkenaan vastustajan hyökkäyksiä. (Arkistokuva)

Helsingin urheilutalon tiskijukka hieroi suolaa kotijoukkue HIFK:n haavoihin soitettuaan miesten SM-käsipallon ottelun lomassa Bee Gees -yhtyeen sihisevää hittiä Tragedy. Torstai-illan taisto oli stadin kingeille traaginen tapaus, sillä sarjakärki BK-46 jammaili neljän joukkoon mielivät isännät suohon maalein 24-38 (9-17).

Karjaalaisilla oli alla sunnuntain raju vääntö EHF European Cupissa ja sen jälkeen kelkasta olivat pudonneet flunssaiset ykkösketjun pelaajat Nico Rönnberg ja Igor Skyba jo valmiiksi sairasvuoteella olleen kakkosmaalivahti Fredrik Holmbergin seuraksi.

Parhaalla kokoonpanollaan lattialle astelleen ja aiemmin syksyllä Cocksin kotonaan päihittäneen HIFK:n olisi luullut näistä lähtökohdista pystyvän tiukkaan vastarintaan, mutta toisin kävi.

BK:n puolustus otti HIFK:lta luulot pois ja läpsi palloja pois käsistä kuin vastassa olisi ollut joukko minipoikia. Punapaidoille kirjattiin saman verran tehtyjä maaleja kuin pallonmenetyksiä, mikä on mainio pelisuunnitelma, jos tavoitteena on ajaa täyttä päätä rotkoon.

Serbialaisvastustaja RK Metaloplastikan voimallisten yhdeksän metrin toimintojen jälkeen helsinkiläisten yritykset ”ysistä” olivat nallipyssytavaraa ja kolmella tähdellä palkittu maalivahti Miksu Heinonen oli torjuntatöissä taas takuuvarmana.

”Aivan erilaista”

HIFK:n karjaalaiskasvatti André Udd näki kovien europelien palvelleen BK:ta pontevasti.

-Vaikka he eivät päässeetkään jatkoon, niin kyllä sen huomaa, miten hyvin ne ottelut valmistavat näihin peleihin. BK:ta vastaan oli aivan erilaista pelata kuin muita liigajoukkueita vastaan. He puolustavat niin hyvin ja tekevät hommansa sataprosenttisesti. Meiltä jäi ehkä 20 prosenttia uupumaan ja silloin se näyttää tuolta, ei päästä mihinkään, Udd kommentoi.

Porvoossa nykyisin asusteleva 196-senttinen vasen pakki ei päässyt hänkään kovin pitkälle.

-Ennen peliä ajattelin, että heitän tänään paljon. BK nousi kuitenkin niin korkealle vastaan, että olisi pitänyt heittää 11 metristä. Sitten kun emme saaneet nousevien pelaajien taakse liikettä, niin hyökkäys ei edennyt, Udd totesi.

HIFK sai toisella jaksolla maalintekoon ryhtiä seitsemän vastaan kuusi -hyökkäyksellään, vaikka se myös avasi BK:lle ovea tyhjän maalin taivaaseen. Vasenkätiset vauhtikoneet Sebastian Säkkinen ja Jonathan Ekman ravasivat runsain mitoin pahantekoon ja europelien hyvää hyrinää jatkanut Janne Korpimäki tehtaili kauden korkeimman maalimääränsä.

Asemahyökkäyksessä nähtiin Rönnbergin ja Jac Karlssonin juonittelujen sijasta nuorisovitjan nikkarointia, kun Ekman, Miska Henriksson ja Oliver Nordlund kyhäilivät kuvioita kuntoon.

Skyban puuttuessa suurempiin saappaisiin sonnustautunut Robin Sjöman on ollut ahkeralla tuulella, sillä vasta neljä ottelua pelannut sentteri on jo nyt kohonnut joukkueen sisäisessä jäähypörssissä toiseksi. Helsingissä hän katseli punaista korttia toisen jakson puolivälissä, eikä edes liiemmin purnannut Sami Kinnarin ja Johan Skogbergin tuomioista.

Ottelutilastot

BK-46: Jonathan Ekman 7/9, Sebastian Säkkinen 7/9 (7 m 2/2), Janne Korpimäki 6/7, Miska Henriksson 3/9, Oliver Nordlund 3/5, Miksu Heinonen 2/4, Jac Karlsson 2/3, Robin Sjöman 2/2, Alex Lignell 2/2, Albert Löfgren 2/2, Roy Lindqvist 1/2, Jonathan Roos 1/2.
Heittojakauma: 6 m 21/30, 9 m 6/13, tyhjä maali 8/10.
Maalivahdit: Miksu Heinonen (51 min.) 16 torjuntaa, Niclas Zweigberg (9 min.) 2.
Jäähyt: Sjöman 3 x 2 min, Henriksson 2 min. Maalit HIFK:lle 5-0.
Pallonmenetykset: 13.
HIFK: Linus Svensson 6/7 (7 m 2/2), Vladimir Knopinski 5/8 (7 m 2/2), Rui Rolo 4/10, André Udd 2/8, Viktor Grönmark 2/3, Nicolas Reenpää 2/2, Oskari Suopajärvi 1/4, Joel Hagström 1/2, Jakob Meinander 1/2, Vili Leppänen 0/1, Niklas Zilliacus 0/1.
Heittojakauma: 6 m 17/23, 9 m 2/19, tyhjä maali 1/2.
Maalivahdit: Martin Börjes (15 min.) 0 torjuntaa, Niklas Zilliacus (15 min.) 2, Viljo Ukkonen (30 min.) 4.
Jäähyt 4 x 2 min, maalit BK:lle 4-3.
Pallonmenetykset: 23.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ