BK-46 kirkasti yön päiväksi


Karjaan urheiluhallissa nähtiin kaksinaamaista käsipalloa miesten SM-liigan ottelussa. BK-46:n kasvoilta paistoi ensimmäisellä puoliajalla kyllästyneisyyden katala kiille, kun taas toisella jaksolla ilmeeseen hiipi raivon raju rypistys.

Kotijoukkueen suupielet kääntyivät lopulta ylöspäin ja yllättävästi uhitelleen Sjundeå IF:n leuka painui rintaan lukemin 34-22 (12-13).

Pimeydestä valoon

Kuinka valtavan erilaiset 30-minuuttiset isänniltä oikein todistettiin? Maalivahti Miksu Heinoselta tuli vastaus kuin apteekin hyllyltä.

-Yö ja päivä, hän kiteytti.

Avausjakson pimeys sisälsi laiskaa puolustuspeliä ja kuuden metrin heittojen yletöntä törsäämistä (8/20), toisen puoliskon kirkkaus sitä vastoin puolustuspään kireäotteista kovistelua ja lähes virheetöntä viimeistelyä ”kuutosesta” (17/20).

Lauantaina Serbiassa pelattavaan eurocupin otteluun valmistautuva BK joutui ravistelemaan itseään hereille vain 11 pelaajalla Karjaalle ilmestynyttä SIF:iä vastaan.

Miksu Heinosen koko kauden torjuntaprosentti on SM-liigan virallisissa tilastoissa 37. SIF-ottelussa se huiteli 46:n pinnassa.

-Keskittymisemme oli jo karannut Serbiaan ja se näkyi avausjaksolla. Emme pelanneet hyvin, emmekä heittäneet hyvin. Pelimme ei silti saisi näyttää tuollaiselta, eikä meidän pitäisi missään nimessä hävitä edes yhtä puoliaikaa tätä SIF:iä vastaan. Meillä on kuitenkin niin paljon rutiinia, että saimme kurssin käännettyä, Heinonen totesi.

Kurssia käännettiin jo ensipuoliskolla, kun Jac Karlsson nousi 5-1-puolustuksessa korkealle kärkeen hätistelemään Anton Luuppalan pelintekoa. Samalla muut pelaajat joutuivat käärimään hihojaan ylös laajentuneella puolustusreviirillään. Ahtaalle ajettu SIF suistui raiteiltaan ja BK sai piilossa pysynyttä nopeaa peliä käyntiin. Kolmella tähdellä palkittu Heinonen sitä myös torjunnoillaan kiritti.

-Otin ne heitot mitkä piti ottaa ja teimme joukkueena sen, mikä piti tehdä, Miksu kohautteli.

Illan isännät saivat toisella puoliajalla hurmoshengen pihisemään. Sebastian Säkkinen villitsi yleisöä.

Toisen puoliskon hurmosvaiheessa 400-päistä yleisöä ruokittiin kahdella kovin erilaisella ”japanilaisella” annoksella. Jac Karlsson ja Sebastian Säkkinen seinäsyöttelivät oppikirjamaisen tuplajapanilaisen verkkoon, kun taas Karlssonin passi tavalliseen ”japsiin” Nico Rönnbergille aiheutti sotkua.

Rönnberg kolkattiin nurin, mutta siuntiolaisista Joonas Ahola läpsäisi irtopallon lenttislyönnillä Niki Tuomisen päähän, josta se kimposi Robin Sjömanin käsiin ja lopulta maaliin.

Päävalmentaja Andreas Rönnberg kehui joukkueen toista puoliaikaa, mutta sätti tuomareita. Oikeudenjakajilla olikin kimpussaan yksi jos toinenkin Rönnberg, sillä velipoikien lisäksi myös isä Janka marssi loppusummerin soitua toimitsijapöydälle avaamaan sanaista arkkuaan.

Kotijoukkue ei aina ymmärtänyt erotuomareiden vihellyksiä. Jac Karlsson kyseli Niko Tillanilta, mikä mättää.

Punavalkoisista keltavihreisiin

Karjaalla kahtena edellisenä kautena mestaruuksia juhlinut Rony Léven palasi polkkapalatsiin kasvattiseuransa SIF:n väreissä. Hän torjui avausjaksolla mainiosti, mutta toisella puolikkaalla vieraat väsähtivät, ja veräjänvartijoillekin merkittiin enää vain neljä koppia. Léven huikkasi yhdessä vaiheessa penkille hölkyteltyään, ettei jaksa juosta.

-Sitä ei voi edes kutsua juoksemiseksi, vaan nimenomaan hölkyttelyksi. En ole hyvässä kunnossa, toisin kuin tuo Miksu. Hän on tehnyt kesällä jotain ihan muuta kuin minä, Léven hörähti.

Karjaalla kaksi mestaruutta voittanut Rony Léven oli ensimmäisellä jaksolla kantona kaskessa, mutta toisella puoliskolla muun joukkueen tapaan perin voipuneena.

Siuntiolaisilla oli vaihtopenkillä kahden maalivahdin lisäksi vain kaksi ulkopelaajaa, joten väsy tuli väkisinkin puseroon. Kummallista on se, ettei tämä ollut suinkaan ensimmäinen kerta, kun SIF saapui BK:n vieraaksi pahasti vajaamiehisenä. Sitä on sattunut viime vuosina useamminkin.

-Parina viime vuotena ihmettelin BK:n riveissä, miksi näin on. Yritän nyt ottaa asiasta selvää uudessa seurassani. Hyvinhän me pelasimme lähtökohtiin nähden ja mieluummin pelaan tällaisia kovia matseja vaikka sitten yhdeksällä pelaajalla, kuin täydellä miehistöllä sellaisia, joissa ei tule niin hyvää peliä, Léven mietti.

Artur Morgenson testasi Robin Sjömanin pelipaidan kestävyyttä. Sjöman ja Igor Skyba kävivät viivalla Morgensonia vastaan kamppailua, josta ei välillä osannut sanoa kuka rikkoi ja ketä.

Heinonen ei ihmetellyt SIF:n kapeita kokoonpanoja.

-Karjaa on nykyään aika pelottava paikka, hän huikkasi.

Yksipuolista hallintaa

BK-46 on ollut SIF:lle niin pelottava vastustaja, etteivät siuntiolaiset ole maistaneet voittoa Länsi-Uudenmaan hegemoniataistossa lähes seitsemään vuoteen. Tammikuussa 2017 joukkueiden nykyiset päävalmentajat Rönnberg ja Jan Hagman mättivät vielä kentällä maaleja, kun SIF voitti kotonaan 32-28.

-Joku tuosta mainitsi, enkä ollut uskoa sitä. On se aikamoista, että edellisestä voitosta on noin kauan. Ei kai siihen voi muuta sanoa kuin että Siuntiossa tehdään jotain väärin, Léven tokaisi.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on bk46sifmarras23miska-1024x400.jpg
BK-46 sai lopulta SIF:n aisoihin. Miska Henriksson nappasi Anton Luuppalasta jykevän otteen. Hankolaiselle ei irronnut hyökkäyksessä kuin yksi heitto, mutta puolustuspeli maistuu Miskalle aina.

-Tällä tahdilla putki jatkuu vielä seuraavat seitsemän vuotta. Itseäni harmittaa se, etteivät nämä paikallispelit ole enää aikoihin olleet sellaista tulista vääntöä kuin joskus aikanaan. Ennen vanhaan mentiin ja hakattiin koko 60 minuuttia, ei se ole enää sellaista, Heinonen tuumi.

Ottelutilastot

BK-46: Nico Rönnberg 8/12 (7 m 3/3), Sebastian Säkkinen 5/8, Robin Sjöman 5/6, Jonathan Roos 4/6 (7 m 1/1), Jonathan Ekman 3/6, Janne Korpimäki 3/5, Jac Karlsson 2/4, Igor Skyba 2/2, Oliver Nordlund 1/5, Fredrik Holmberg 1/1, Linus Lundqvist 0/2, Miska Henriksson 0/1, Miksu Heinonen 0/1.
Heittojakauma: 6 m 25/40, 9 m 3/11, tyhjä maali 2/3.
Maalivahdit: Miksu Heinonen (52 min.) 16 torjuntaa, Fredrik Holmberg (8 min.) 1.
Jäähyt: Skyba 2 x 2 min, Ekman 2 min. Maalit BK:lle 2-1.
Pallonmenetykset: 8.
SIF: Artur Morgenson 5/5, Anton Luuppala 5/10, Niki Tuominen 4/15, Jooa Knaapinen 4/4, Axel Sjöstedt 3/11, Joonas Ahola 1/3, Jasper Nyberg 0/1.
Heittojakauma: 6 m 16/22, 9 m 5/26.
Maalivahdit: Rony Léven (42 min.) 12 torjuntaa, Tomas Westerlund (9 min.) 1, Oscar Snellman (9 min.) 1.
Jäähyt: Morgenson 2 x 2 min, Luuppala 2 min. Maalit BK:lle 5-2.
Pallonmenetykset: 15.

Jonathan Ekman toi jälleen penkiltä uutta ulottuvuutta hyökkäyspeliin. Kolmen maalin lisäksi tilille kirjattiin muutama syöttöpiste.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ