BK-46 singahti SM-sarjakärkeen


Pelipaidat venyvät ja paukkuvat käsipallokentällä. Granin Gustav Svanbäck pyöri Nico Rönnbergin ja Igor Skyban mankelissa.

Miesten SM-käsipallon kärkikamppailu ei tarjonnut veitsenterävää viihdettä, vaan välimallin vehtailua. Parhaimmillaan jo yhdeksällä maalilla kotikentällään johtanut BK-46 tyytyi lopun lässähdyksen jälkeen voittoon maalein 31-28 (18-13) Grankulla IFK:sta.

BK siirtyi liigan piikkipaikalle runkosarjan puolivälin krouvissa. GrIFK ja lauantaina Riihimäellä karjaalaisia isännöivä Cocks keikkuvat kärkikolmikossa yhtäläisellä pistesaldolla, mutta ottelun vähemmän pelanneilla karjaalaisilla on mojovampi maaliero.

Puulla päähän

Kotijoukkue löi vieraita puulla päähän puoliaikojen alussa, millä oli merkittävä vaikutus lopputulokseen. Heittoja solkenaan torjunut puolustus otti Granilta luulot pois ja hyökkäyssuuntaan tahtipuikkoa heiluttaneet Jac Karlsson ja Nico Rönnberg pakottivat vieraiden valmentajan Mikael Källmanin takertumaan aikalisälappuun 5-1-tilanteessa.

Kakkosjakson alku oli puolestaan Jonathan Ekmanin näytöstä vasurivipeltäjän veivattua neljään minuuttiin kolme maalia ja sysäten Källmanin joukot jälleen nopealle aikalisälle 22-13-ahdingossa.

GrIFK:n puolustus on liigan toiseksi lujinta tekoa BK:n jälkeen ja kotijoukkue sai sen aika ajoin huomata. Oliver Nordlund jäi Alexander Qvistin ja Carl Weurlanderin satimeen.

Jo yhdeksänneltä minuutilta lähtien ilman maalivahtia seitsemän vastaan kuusi -hyökkäystä leiponut GrIFK onnistui tässä välissä kampeamaan itsensä kyytiin mukaan, vaikka saikin välillä näpeilleen Sebastian Säkkisen tyhjään häkkiin tinttaamista osumista.

BK-46 oli silti reilusti kuskin paikalla, kunnes ote kirposi pahasti viimeisen vartin aikana ja vihreäpaidat punnersivat itselleen pikkunätit tappiolukemat. Paluun liigakentille tehnyt Robin Sjöman ei ollut mielissään herpaantumisesta.

-Johdimme 6-7 maalilla ja meidän pitäisi vain painaa täysillä loppuun asti. Vaikka peli oli hallussa ja tuli voitto, niin tuon lopun takia ei oikein edes tunnu siltä, että voitimme. Otimme pisteet puolitehoilla, Sjöman ruoti.

Jac Karlsson höynäytti heittoharhautuksella Fredrik Forssin ja pinkaisi läpimurtoon

Puolitehoilla pinnistettiin koko seesteinen koitos, johon saataneen jatkossa enemmänkin vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Melko runsaslukuinen yleisökään (523) ei syttynyt täysillä tapahtumiin.

-Kyllä sen huomasi, että takana oli kolmen viikon tauko ja nyt haetaan taas peliä uomiin. Grani pelasi paljon ”seiskakutosta” ja veti tempoa alas, sekin ehkä teki pelistä vähän kurjaa seurattavaa. Ainakin saimme harjoitella seiskakutosen puolustamista, päävalmentaja Andreas Rönnberg totesi.

Merimiehen paluu

GrIFK teki lopulta kelvollisesti maaleja, vaikka olkapäävaivasta kärsivän pelintekijä Filip Churlevskin puuttuminen näkyikin hyökkäyspelin virtauksessa. Alvariinsa puolustuksen blokkiin törmännyt Carl Weurlander ja raivolla heittoihin syöksynyt Richard Sundberg pääsivät loppua kohden vauhtiin.

-Churlevskin poissaolo eittämättä vaikutti Granin peliin. Olin silti tyytyväinen siihen, kuinka puolustimme kuusi vastaan kuusi -pelissä heidän hyökkäyksensä aisoihin, silloin kun sitä peliä pelattiin. Voimme ottaa sen tästä mukaamme, Rönnberg sanoi.

Robin Sjömanin sormet syyhysivät siihen malliin, että sentteri päätti ainakin muutamaksi viikoksi palata edustusmiehistöön.

BK-46 oli puolestaan saanut riveihinsä lisää kokoa ja näköä, kun Sjöman marssi jälleen keskuspuolustukseen ja hyökkäysviivalle heittämään omat pikantit mausteensa kehiin. Hän on harjoitellut syksyllä edustusmiehistön kanssa ja heltyi lopulta vetämään myös pelikengät takaisin jalkaan.

-Ei sitä niin vain lopeteta, kun on tässä hallissa pikkupojasta lähtien juoksennellut. Edelleen jokin tuonne kentälle vetää, Sjöman sanoi.

Sinne vetää hauskanpidon lisäksi vastustajan ja tuomareiden kanssa nahistelu, mille sentteri ei ole lainkaan allerginen. Sjöman kunnostautui saman tien jäähypörssissä, kun hänet komennettiin istunnoille Sundbergin ja Weurlanderin retuuttamisesta. Kumpikaan tuomio ei maistunut.

-Tuomareiden pitää saada taas tilastot kuntoon ja Sjöman jäähylle, hän kuittasi.

Yli kuukauden huilin jälkeen pelikentälle palannut Nico Rönnberg tunsi avausjaksolla poltetta maalintekoon.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Kauniaisissa peräti 15 jäähyn sirkusta pyörittäneet Niko Tillan ja Magnus Roth vihelsivät nyt pienemmällä pillillä, mutta Sjömania ei armahdettu. Oliko valmentaja yllättynyt paluuottelun saldosta?

-En oikeastaan. On tosin sanottava, että Robin on rauhoittunut paljon vuosien varrella. Edelleen käy silti sitä, että kun hän hyökkäyspäässä suuttuu jostain, niin kohta voi puolustuksessa rytistä, Rönnberg totesi.

Sjöman on aluksi mukana muutaman viikon ja osallistuu myös tuleviin eurocup-otteluihin.

-Toivon tietenkin, että hän jatkaa koko loppukauden. Hän on juuri se tarvittava lisäys keskuspuolustukseen, jollaista olemme kaivanneet, Rönnberg sanoi.

Miska Henriksson otti GrIFK:n parhaan maalintekijän Carl Weurlanderin hellään syleilyyn.

Ottelutilastot

BK-46: Nico Rönnberg 8/12 (7 m 2/2), Sebastian Säkkinen 6/10 (7 m 0/1), Jonathan Ekman 4/6, Janne Korpimäki 3/4, Jac Karlsson 3/4, Igor Skyba 2/3, Miska Henriksson 2/3, Oliver Nordlund 2/3 (7 m 1/1), Jonathan Roos 1/2, Linus Lundqvist 0/2.
Heittojakauma: 6 m 12/17, 9 m 10/18, tyhjä maali 6/8, 7 m 3/4.
Maalivahdit: Miksu Heinonen (45 min.) 7 torjuntaa, Fredrik Holmberg (15 min.) 3.
Jäähyt: Robin Sjöman 2 x 2 min, Lundqvist 2 min. Maalit GrIFK:lle 4-3.
Pallonmenetykset: 9.
GrIFK: Jere Kantee 4/9 (7 m 1/1), William Nysten 4/6, Gustav Svanbäck 4/6 (7 m 2/4), Miro Koljonen 4/4, Carl Weurlander 3/11, Richard Sundberg 3/8, Fredrik Forss 3/4, Alexander Qvist 1/2, Kalle Kankaanpää 1/1, Fredrik Parvinen 1/1.
Heittojakauma: 6 m 17/23, 9 m 7/20, tyhjä maali 1/1, 7 m 3/5.
Maalivahdit: Patrik Roslander (40 min.) 6 torjuntaa, Fredrik Parvinen (20 min.) 5.
Jäähyt: Forss 2 x 2 min, Sundberg, Nysten 2 min. Maalit BK:lle 4-3.
Pallonmenetykset: 12.


Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ