”Veikkausliiga, täältä tulee Eiffi!”


Päävalmentaja Gabri Garcia Xatart lähti pelaajien nostattamana ilmojen teille. Espanjalaisluotsi toimi vielä viime kaudella TPS:n valmennuksessa, mutta palasi Tammisaareen sensaatiomaisin seurauksin.

Vakuutusyhtiön nimeä kantavalla Kupittaan jalkapallostadionilla oli vielä päätösvihellyksen jälkeenkin vaikeaa vakuuttaa ketään siitä, että EIF on todellakin noussut Veikkausliigaan. Vierasvoitto 1-3 Turun Palloseurasta Ykkösen ylemmän jatkosarjan ottelussa pani päät pyörälle ja vei tammenlehdet pääsarjaan kevyen 90 vuoden huilin jälkeen.

-Epätodellista. Ei tätä voi käsittää, valmennustiimiin kuuluva ex-kapteeni Johan Estlander sopersi.

Yli 170 ottelua Ykkösessä EIF:n paidassa pelannut William Lindqvist oli yhtä hämillään.

-Tunteet ovat ihan sekaisin. En oikein vielä ymmärrä, mitä tuli tehtyä, itkuiset silmänsä jo pyyhkinyt puolustaja sai sanotuksi.

Tammisaarelaisille oli tulla parku sateisen maanantai-illan koitoksessa, kun toisen jakson myllytys ei tahtonut millään muuttaa 1-1-tilannetta. Huippupaikkojen tuhlaaminen ajoi päätykatsomoon pakkautuneet kannattajat jo epätoivon partaalle, kunnes vapaapotkuhässäkästä pallon verkkoon sutinut Abdoulaye Kante päästi heidät piinasta. Kante alusti vielä Stanislav Efimovin 1-3-osuman vastattuaan itse unelmavolleylla 0-1-häkistä.

-Se oli elämäni hienoin maali. Tämä on niin mahtavaa sekä seuralle että minulle. Ei voi tietää pääseekö tällaista hetkeä kokemaan enää koskaan, Kante hehkutti.

Tabi Manga ruiskutti juhlajuomat liikkeelle joukkuetovereiden suureksi riemuksi. Veikkausliiga tulee olemaan EIF:lle jättihörppy.

Kauden jokaisen sarjapelin alusta loppuun keskikentän ankkurina rehkinyt kapteeni Enoch Kofi Adu on kokenut vastaavaa ennenkin.

-Olen juhlinut sarjavoittoja Ruotsissa ja Tanskassa ja päätin, että haluan tehdä saman myös täällä. Ei se sen kummempaa ole, ghanalainen nauroi.

Turku on aiheuttanut EIF:lle Ykkösen aikana monia painajaisia, mutta nyt siellä kävivät unelmat toteen. Vihreävalkoiset voittivat Tepsin Turussa ensimmäistä kertaa.

-Joku mainitsi asiasta ennen peliä, enkä edes tiennyt, ettemme ole täällä voittaneet. Tulipahan sekin asia korjattua samalla, leveästi hymyillyt kauden läpimurtopelaaja Simon Lindholm totesi.

Ensi vuonna vastassa ei ole enää TPS, vaan esimerkiksi HJK.

-Olen siitä kavereille heittänyt juttua, että kohta näette muuten HJK:n ”centrumplanilla”. Nyt se todella tapahtuu, Lindqvist äimisteli.

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa oli tosin välittömästi pilaamassa tunnelmaa tylyttämällä Ylen haastattelussa, ettei Tammisaaressa pelata liigaa ”missään nimessä”. Olosuhdekriteerien täyttämisessä riittääkin tekemistä, mutta ne seikat eivät olleet Kupittaan iltavalaistuksen jalkapallojuhlassa päällimmäisenä mielessä.

-Olen joitain otsikoita nähnyt, mutta en osaa tässä hetkessä sanoa siitä oikein mitään. Nyt on juhlan aika, keskikenttäpelaaja August Björklund totesi.

Tunteet olivat maanantaina pinnassa monessakin mielessä, sillä EIF:n kruunajaisten ohella vietettiin TPS-titaani Kasper Hämäläisen jäähyväisottelua. EIF pääsee juhlistamaan nousua vielä lauantaina kotikentällä kauden päätösottelussa Gnistania vastaan.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ