Österbystä varastetun paloauton öinen matka päättyi Helsingin Haagaan


Kuva:
Österby FBK

Österbyn paloasemalle murtauduttiin puolen yön maissa maanantain ja tiistain välisenä yönä. Paloasemalta varastettiin punainen Volkswagen Transporter -merkkinen minibussi, jonka varas tai varkaat ajoivat Tammisaaresta Helsinkiin.

Varastettu auto oli suistunut tieltä Haagassa noin kello 2.40. Autoa oli ajettu hälytyslaitteet kytkettynä, joten se on ollut helposti havaittavissa. Tiettävästi auton liikkeet ovat aiheuttaneet myös vaaraa sivullisille, pelastuslaitos tiedotti. Ulosajopaikalla Helsingissä ei ollut enää ketään siinä vaiheessa, kun poliisi saapui paikalle.

Punaisen minibussin kyljissä on valkoisella teksti LU847. Mahdolliset silminnäkijähavainnot murtautumisesta paloasemalle tai auton matkasta Helsinkiin pyydetään ilmoittamaan Länsi-Uudenmaan tai Helsingin poliisille.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen sopimuspalokunnan kiinteistöstä Österbyssä oli rikottu muun muassa ikkuna, josta oli ilmeisesti menty sisälle rakennukseen.

-Muita vaurioita ja mahdollisesti muuta varastettua tavaraa selvitellään vielä. Pelastustoimen arkaluontoista tai turvaluokiteltua materiaalia paloasemalla ei säilytetä, joten siihen ei ole ollut pääsyä, päivystävä päällikkö Clas Tallberg tiedotti.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ