EIF kipattiin cupista kokkoon

KTP:n Simo Roiha oli piikkinä EIF:n lihassa. Alexander Leksell (oik.) ja Fahad Mohamed yrittivät pitää kärkimiestä kurissa. (Kuva: Mikko Mäkelä)

Tammisaarelaisen EIF:n edustusmiehistön liito Suomen cupissa katkesi Kotkassa, kun kotijoukkue KTP oli lopulta ihan simona parempi.

Simo Roihan hattutemppu siivitti Arto Tolsa Areenan suosikit voittoon maalein 3-0 (1-0) kuudennen kierroksen ottelussa, josta Veikkausliigan keskikastissa majaileva KTP eteni puolivälieriin.

Ilman toimitsijakiellossa ollutta päävalmentajaansa Gabri Garcia Xatartia reissussa olleet raaseporilaisvieraat aloittivat vahvasti ja esittivät ensimmäisen 20 minuutin aikana kivoja kombinaatioita. Käteen ei jäänyt kuitenkaan muuta kuin Simon Lindholmin kevyt kaukokuti ja puolustajien jalkoihin kilpistyneitä laakeja.

Jatkossa EIF ryhmittyi syvemmin puolustusasemiin ja varjeli maaliaan 5-3-2 -sapluunalla. Taktiikka tepsi hyvin, kunnes puolen tunnin tietämillä rohkeaan nousuun lähtenyt Jeannot Esua menetti pallon ja rappasi Johannes Laaksosen kumoon varoituksen arvoisesti. Seuranneesta vapaapotkusta KTP sai kulman, jonka jälkihässäkästä Roiha tuikkasi läheltä 1-0.

EIF:n etsikkoaika oli toisen jakson alussa. Roni Pietsalo veti pienestä kulmasta sivuverkkoon, Lindholm puski kulmapotkukeskityksestä pallon kotkalaisvahti Matias Niemelän hyppysiin ja Abdoulaye Kante törmäsi pyrähdyksensä jälkeen Niemelän vastaantuloon.

Kantelle sattui sitten 77. minuutilla ikävämpi töppäys, kun alaspäin suunnattu syöttö lipsahtikin suoraan Roihan armoille. Läpimurtoon livahtanut kärkimies ohitti EIF-vahti Gerson Liman varmalla sijoituksella.

Roihan jaloille runtannut Esua sai muutamaa minuuttia myöhemmin toisen lappunsa ja kamerunilaisen ulosajo puhalsi vieraista viimeisetkin toivon rippeet ulos. Roiha viimeisteli hattutemppunsa lisäajalla rankkarista.

-Mielestäni joukkueiden välillä ei ollut mitään ihmeellisen suurta eroa. Meillä oli erityisesti toisella jaksolla hetkemme eikä lopputulos anna täysin oikeaa kuvaa pelitapahtumista, Pietsalo totesi EIF:n kotisivulla.

EIF:n pelit jatkuvat juhannuksen jälkeen keskiviikkona Ykkösessä vierasottelulla Turun Palloseuraa vastaan.