Pelastuslaitoksen ilme uudistuu tänä vuonna


Pelastuslaitoksen varusvarastolla on ommeltu uusi tunnus jo satoihin virkavaatteisiin. Tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä pelastajien, ensihoitajien, palotarkastajien, turvallisuuskouluttajien ja muiden pelastuslaitoksen työntekijöiden vaatteissa on uudet tunnukset. (Kuva: L-U pelastuslaitos)

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen tunnus muuttui hyvinvointialueelle siirtymisen myötä. Uusi tunnus vaihdetaan pelastuslaitoksen ajoneuvoihin, veneisiin, virkavaatteisiin, kiinteistöopasteisiin, painotuotteisiin ja erilaisiin sähköisiin sovelluksiin vuoden 2023 aikana.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen aiemmassa tunnuksessa oli entisen taustaorganisaation Espoon kaupungin vaakuna. Uudessa tunnuksessa on pelastustähden keskellä 1500-luvulta peräisin oleva Uudenmaan maakunnan vaakuna.

Vaakunassa oleva vene on vanha rannikkoseutujen tunnus ja kaksi hopeavirtaa viittaavat todennäköisesti maakunnan jokiin, jotka olivat aiemmin tärkeitä sisämaahan johtavia kulkuväyliä.

Pelastuslaitoksen tunnus pohjautuu pelastustoimen valtakunnallisiin virkapukutunnuksiin, joissa on musta pohjalaatta. Muut värit tulevat Uudenmaan maakunnan vaakunasta.

Tunnukseen haluttiin Pelastuslaitos-tekstin lisäksi näkyviin tekstinä myös sen toimialuetta kuvaava sana Länsi-Uusimaa. Uusi tunnus on kolmikielinen, eli laitos palvelee suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ