BK-naiset hiipuivat tasapeliin

Päävalmentaja Gustaf Ahlroos sulatteli suojattiensa kanssa tasapeliä, joka tuntui tappiolta. (Arkistokuva)

BK-46 heitti naisten SM-käsipallossa yhden sarjapisteen Kankkulan kaivoon, kun täysin hanskassa ollut ottelu lipsahti päin prinkkalaa.

Joulutauolta tositoimiin palanneet karjaalaiset tyytyivät Kirkkonummella kovin kitkerältä maistuneeseen tasapeliin 24-24 (9-14) KyIF:n vieraana. BK:lla on näin ollen edelleen vain yksi voitto, jonka se saavutti lokakuussa kotisalissaan juurikin sarjajumbo KyIF:iä vastaan. KyIF tempaisi tiistain taistosta kauden ensimmäisen pisteensä.

-Piste on parempi kuin ei mitään, mutta tappiolta tämä tuntuu, BK:n valmentaja Gustaf Ahlroos tiivisti päällimmäiset tuntemukset.

Hampaankoloon jäi

BK-46:n ote kirposi toisella jaksolla kuuden maalin johtoasemassa, mutta jo ensimmäisestä puoliajasta jäi hampaankoloon. Sekasortoisesti esiintynyt KyIF pupelsi peräti 14 pallonmenetystä ja rähmi tyrmäävästi lähes puolet hyökkäyksistään harakoille, eivätkä vieraat ottaneet siitä kaikkea hyötyä irti.

Viiden maalin taukojohto oli mukava, mutta sen olisi pitänyt olla murhaava. Avopaikoista tuli liikaa pummeja ja kuuden metrin osumatarkkuus jätti rutkasti toivomisen varaa (ensimmäinen jakso 9/18).

KyIF-vahti Matilda Mannila venyi lukuisiin paraatikoppeihin ja piti käytännössä yksinään emäntien toiveet elossa. BK ylsi lopulta kauden maaliennätykseensä, mutta se oli laiha lohtu, kun eväitä oli suurempaankin saaliiseen.

Läpi kauden vaivanneet hyökkäyspelin ailahtelu ja vaisu viimeistely löivät toisella puoliskolla sitten näpeille. BK otti pallonmenetystalkoissa tahtipuikon ja ajautui KyIF:n nousevan puolustuksen pihdeissä ahdinkoon. Pinteessä ollut kotijoukkue pääsi kontraamaan ja sai hengen päälle Maja Sannholmin ja laidasta esiin nousseen Emilia Karellin aiheutettua erityisen paljon harmia. Lopussa kumpikaan ei saanut kunnon heittoa voittomaalin metsästyksessä. BK:n viimeinen hyökkäys päättyi passiivisuusvaroituksen laukeamiseen ja KyIF:lle jäi käteen vain vapaaheitto muuria vastaan.

Edelleen epätasaista

BK:n hyökkäyksessä hyvää oli se, että laiturit ja sentterit löydettiin kaikkiaan 14 maalin edestä. Cassandra Nynäsille siunaantui runsaasti tekopaikkoja ja Linn Hinds avasi maalitilinsä SM-sarjassa. Pakeilla oli hankalampi päivä ja lähes täyden vastuun yhdeksässä metrissä kantaneet Janni Kullberg, Patricia Anckar ja Johanna Degerth olivat kakkosjaksolla lujilla. Puolustuspeli oli jälleen kohtalaisella tasolla, vaikka toisella jaksolla ovet aukesivatkin kuuteen metriin. Kaikkinensa BK:n otteet ovat yhä epätasaisia ja sarjanousija etsii ehjää 60 minuutin suoritusta.

Sellainen tekisi terää seuraavassa ottelussa, kun sijan ylempänä neljäntenä oleva SIF saapuu Karjaalle tulevan viikon lauantaina. Siuntiolaiset antoivat myrskyvaroituksen uuden vuoden vireestään keskiviikkona kaadettuaan kärkikolmikkoon kuuluvan Grankulla IFK:n vieraissa vakuuttavasti 17-24.

Ottelutilastot

BK-46: Patricia Anckar 4/13, Cassandra Nynäs 4/11, Vilma Lindqvist 4/7, Jannica Kullberg 3/6, Erica Kullberg 3/4, Johanna Degerth 3/3, Linn Hinds 2/4, Mikaela Lindqvist 1/1.
Maalivahdit: Melanie Udd (60 min.) 11 torjuntaa.
Jäähyt: Nynäs, Alexandra Berglund 2 min. Maalit 3-3.
Pallonmenetykset: 16.
KyIF: Maja Sannholm 8/13 (7 m 3/3), Emilia Karell 5/9 (7 m 1/1), Malena Ekman 3/7, Jessi Laasio 2/6, Milla Maristo 2/3, Cecilia Vossi 2/2, Daniela Lindgård 1/4, Natascha Foley 1/2, Ciia Kanninen 0/1.
Maalivahdit: Matilda Mannila (60 min.) 15 torjuntaa.
Jäähyt: Laasio, Sannholm 2 min. Maalit BK:lle 3-0.