Parmaco Oy toimittaa moduulipäiväkodin Karjaalle


Moduulipäiväkoti sijoitetaan Karjaan yhteiskoulun tontilla sijaitsevalle hiekkakentälle Kiilan päiväkodin lähelle.

Raaseporin tekninen lautakunta on päättänyt, että Karjaalle sijoitettava ja hoitopaikkapulaa helpottava moduulipäiväkoti hankitaan Parmaco Oy:ltä.

Tilapäinen päiväkoti on pinta-alaltaan noin 500 neliömetriä. Vuokrasopimus on kolmevuotinen ja vuokrahinta 975 2000 euroa koko ajalta, eli 325 000 euroa vuodessa. Moduulipäiväkoti sijoitetaan Karjaan yhteiskoulun tontilla sijaitsevalle hiekkakentälle Kiilan päiväkodin lähelle.

Tekninen keskus sai hankintaan kolme tarjousta, joista valittiin edullisin. Toinen tarjous oli noin miljoona euroa ja kallein noin 2,6 miljoonaa euroa. Tarjoajien oli esitettävä referenssinä vähintään kolme vastaavan kokoluokan vuokrahanketta viimeisen kolmen vuoden ajalta.

Erittäin tiukka aikataulu

Kaupunki varasi viime vuoden lopulla tilaelementtien vuokraamiseen 36 kuukaudeksi, perustustöihin, toimitila- ja ruokahuoltoon, henkilöstökuluihin sekä huonekalu- ja tietotekniikkahankintoihin 743 000 euroa vuoden 2023 käyttötalousarvioon.

Tilahallintopäällikkö Anna Friberg kertoo, että hanke pysyy nyt valitulla tarjouksella talouskehyksissä ja se toteutuu myös aiemmin päätetyssä aikataulussa, joka on erittäin tiukka. Rakennuksen ja pihan on oltava valmiit 31. toukokuuta.

-Seuraavaksi päiväkodille haetaan tilapäinen rakennuslupa viideksi vuodeksi ja perustamistyöt on tarkoitus aloittaa maaliskuun puolivälissä. Päiväkoti toimitetaan avaimet käteen -periaatteella huhti-toukokuun vaihteessa ja uusi päiväkoti voidaan avata loppukeväällä, Friberg kertoo.

Elementeistä koottavaan rakennukseen, johon mahtuu kolme päiväkotiosastoa ja enintään 74 lasta, tulee myös jakelukeittiö sekä sosiaalitilat. Hankintaan sisältyy päiväkodin pihan, leikkitelineiden ja aitojen rakentaminen. Mukana on myös rakennuksen poistaminen ja piha-alueen ennallistaminen vuokrakauden päätyttyä.

Entinen koulu palvelee taas

Raaseporin sivistyslautakunta päätti viime vuoden lopulla avata kaksi tilapäistä päiväkotiosastoa Klinkbackan entiseen kouluun siihen saakka, kunnes Karjaan moduulipäiväkoti saadaan käyttökuntoon. Uusia osastoja tarvitaan jo tammikuusta alkaen.

Elokuussa 2021 lakkautettua Klinkbackan koulua tullaan käyttämään myös oppilaiden väistötilana Karjaan Katarinaskolan -koulun peruskorjauksen aikana. Kyseinen urakka alkaa touko-kesäkuussa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ