Audiator tarkastaa Raaseporissa myös jatkossa – palautusehdotus raukesi


Raaseporin kaupunginvaltuusto on hyväksynyt tarkastuslautakunnan ehdotuksen ja valinnut vuosien 2021-2024 hallinnon ja talouden tarkastajaksi BDO Audiator Oy:n.

Tilintarkastuspalvelujen kilpailutus koski kaupungin ja sen tytäryhtiöiden lakisääteisiä tilintarkastuspalveluja, tarkastuslautakunnan mahdollisesti tilaamia lisätehtäviä ja tarkastuslautakunnan sihteerin tehtäviä.

Tarjouspyynnössä tarkastuspäiviksi arvioitiin 70, joista 10 tytäryhtiöissä. Palvelua tarjosi Audiatorin lisäksi KPMG Oy, jonka hinta oli 727,50 euroa tarkastuspäivältä. Audiator tarjosi palvelun 620 euron päivähinnalla. KPMG:n kokonaishinta oli 46.000 ja Audiatorin noin 38.000 euroa.

Valtuutettu Petteri Ahomaa (kok) ehdotti, että asia palautetaan tarkastuslautakunnalle uudelleen käsiteltäväksi ja että tarkastusyhteisöksi valitaan KPMG.

-Organisaatio pysyy hereillä, kun tarkastajaa vaihdetaan aika ajoin. Audiator antoi myös taannoin väärät luvut Raaseporin talouden alijäämän kattamisvelvoitteesta. Sen mukaan aikaa olisi ollut vuoden 2022 loppuun, vaikka määräaika oli viime vuoden loppu. Tilintarkastajan pitää olla perillä luvuista, Ahomaa perusteli.

Valtuuston puheenjohtaja Anders Walls (r) julisti keskustelun päättyneeksi ja totesi ehdotuksen raukeavan kannatuksen puutteessa. Ahomaa ilmoitti, että teki ehdotuksensa valtuustoryhmän nimissä.

-Ehdotukset tarvitsevat aina kannatuksen, se lukee myös hallintosäännössä, Walls vastasi. Ahomaan ryhmätoveri, veteraanipoliitikko Roger Hafström oli joko tämän säännön unohtanut tai ei halunnut ehdotusta kannattaa.

Kaupunginvaltuusto merkitsi tiedoksi myös talouden osavuosiraportin vuoden alusta kesäkuun loppuun. Ennusteen mukaan tilikauden tulos olisi runsaat puoli miljoonaa euroa parempi kuin talousarviossa. Tämä johtuu talouspäällikkö Jeanette Bäckströmin mukaan lähinnä odotettua paremmasta verotulokertymästä. Sen ennustetaan toteutuvan 102,3-prosenttisesti talousarvioon verrattuna. Rahassa tämä tarkoittaa lähes 2,7 miljoonaa euroa.

Ahomaa halusi tietää, mihin näin suuri poikkeama perustuu, sillä Kuntaliiton arviot ovat olleet usein yläkanttiin, ja onko kyseessä enemmänkin toivomus. Bäckströmin mukaan arvio perustuu sekä Kuntaliiton että valtiovarainministeriön ennusteisiin varovaisuusperiaatteella.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ