Hangon päätöksistä kahdeksan valitusta hallinto-oikeudessa


Kansliapäällikkö Lasse Tallqvist informoi maanantaina kaupunginhallitusta Hangossa vireillä olevista valituksista, joita on jätetty Helsingin hallinto-oikeudelle kaupunginhallituksen ja -valtuuston päätöksistä.

Kaupunginvaltuutettu Rolf Nyströmin (sit/Hanko 2016) tekemiä valituksia on prosessissa neljä kappaletta. Ne koskevat kaupunginhallituksen kahta päätöstä myöntää valtakirja rakennuslupien hakemiseksi Kuningatarvuoren tonteille, ja kaupunginvaltuuston päätöstä hyväksyä asematorin sekä vanhan paloaseman ja sen lähiympäristön asemakaavan muutos.

Nyströmin neljäs valitus koskee Hangon kaupunginvaltuuston kesäkuun päätöstä hyväksyä vuoden 2020 tilinpäätös ja myöntää vastuuvapaus tilivelvollisille viranhaltijoille tilikaudelta. Valtuuston päätös syntyi hänen mukaansa puutteellisen ja riittämättömän valmistelun perusteella.

Uudenmaan ely-keskus on valittanut kaupunginhallituksen kesäkuussa tekemästä päätöksestä, joka koskee Hangon veden toiminta-aluetta, ja vaatii päätöksen kumoamista sekä uutta käsittelyä. Sen mukaan toiminta-alueiden rajausten perustelut ovat puutteelliset.

Vireillä on myös neljän asunto-osakeyhtiön ja kahden yksityishenkilön tekemä valitus päätöksestä sijoittaa padel-kenttiä tenniskenttien pohjoispuolelle. Lisäksi kaksi yksityishenkilöä on valittanut kaupunginhallituksen toukokuisesta päätöksestä, joka koskee poikkeamista asemakaavan rakennustapaohjeista ja rakentamisvelvoitteista.

Yksityishenkilö on valittanut lisäksi kaupunginhallituksen huhtikuisesta päätöksestä, joka koskee luonnonhoitosuunnitelmia Tulliniemen etelärannan itäosan erityisavustushankkeessa. Valittajan mukaan suunnitelmat ovat luonnonsuojelulain ja asemakaavan vastaisia.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ