HTK-pelaajat kovilla SM-kisoissa


Clarissa Blomqvist valmistautuu lyömään palloa.
Clarissa Blomqvistin osalta kisat olivat suuri pettymys.

Hangon Tenniskerhon toivojen laulu loppui kaksinpelissä lyhyeen tenniksen SM-kisoissa, jotka mylvitään tällä viikolla Hangon massakentillä. Pontus Ahlvik sai keskiviikon kuumassa kelissä kylmää kyytiä Santtu Leskiseltä, joka hurjasteli ensimmäisellä kierroksella voittoon erälukemin 6-0, 6-1. Villillä kortilla suoraan miesten pääsarjaan livahtanut Ahlvik kohtasi heti kärkeen pontevan pelurin, sillä Leskinen eteni viime vuonna ulkokenttien SM-finaaliin.

-En itse asiassa tiennyt hänestä mitään, nimi ei ollut tuttu. Ennen ottelua minulle kyllä kerrottiin hänen meriiteistään, mutta en ajatellut niistä sen enempää. Lähdin vain pelaamaan, Pontus totesi. Hän pelasikin melko hallitusti ja varmasti, mutta Leskisen rajummat lyönnit murensivat maata Ahlvikin jalkojen alla.

Pontus Ahlvik liukuu kämmenlyöntiin.

-En ole niin pettynyt, sillä pelasin omaan tasooni nähden aika hyvin. Vastustaja oli vain paljon parempi, Pontus tuumi. Pelihuumori pysyi kaikesta huolimatta yllä ja jonkun verran hän kykeni nauttimaankin harvinaisesta mahdollisuudesta pelata SM-kisoja kotikentällä.

-Mielestäni pidin hyvin hermot kurissa. Ei täällä viitsi alkaa viskoa mailaa, kun on tuttuja katsomossa, hän hymähti. Ahlvik olisi voinut toisessa erässä kuitata itselleen 2-3 ”geimiä”, mutta yksikin pelasti täydelliseltä lumipesulta.

-Olisi ollut noloa hävitä 6-0, 6-0. Siinä on kuitenkin vähän eroa, hän nyökkäili. Näinkin pääsi ensimmäisellä kierroksella käymään, kun Roni Hietaranta mätki Valtteri Tuukkasen kumoon juurikin 6-0, 6-0. Leskisen kohtalona oli puolestaan tippua jo toisella kierroksella Aleksi Löfmanin käsittelyssä.

Tuttua vuoristorataa

Ahlvikin jälkeen kolmoskentälle marssi HTK:n ykköspelaaja Arthur Alén, joka singahti lähes 2,5 tuntia kestäneelle ajelulle vuoristoradalla. Puolelta toiselle heilahdellut ottelu päättyi lopulta Verneri Tuomen voittoon 6-3, 1-6, 6-3. Samainen kaksikko oli kohdannut toisensa toukokuussa Finnish Tourin osakilpailussa Talissa ja tuolloinkin Suomen rankinglistalla 17. sijoitettu Hyvinkään Tennisseuran pelaaja vei nimiinsä kolmen erän väännön. Karsintojen kautta pääsarjaan edennyt Alén ei aivan saanut vyölleen kaipaamansa potraa päänahkaa, vaikka vastustajan pasmat toisessa erässä jo sekosivatkin.

-Pelasin kolmannessa erässä turhan passiivisesti, olisi pitänyt rohkeammin yrittää ratkoa. Toisaalta verkolle ei olisi kannattanut lähteä, sillä hänen ohituslyöntinsä olivat niin hyviä. Peli oli ihan voitettavissa, mutta näin kävi tälläkin kertaa. Sain tästä kuitenkin hyvän treenimatsin kohti sarjapelien 1-divisioonan turnausta, joka käydään ensi viikonloppuna, hän sanoi.

Arthur Alén syöttää ottelussa Verneri Tuomea vastaan.

Tuomi johti kolmatta erää jo 1-4, mutta Alén pinnisti 3-4:ään ja kiristi tunnelmaa. Katsomosta kuulunut kommentointi särähti korvaan ja hävittyään ratkaisevan tuntuisesti seuraavan geimin vippasi Alén kevyesti yhden pallon yläriville kohti sanailijoita.

-Vähän provosoiduin ja lähetin terveiset. Siellä oli tähän kisaporukkaan kuuluvia ihmisiä, jotka toimivat myös otteluvalvojina. En oikein tykkää siitä, kun sieltä ollaan tuohon tapaan äänessä. Luulin, että olisin kotikentällä saanut katsomosta apuja, mutta menikin toisin päin, Arthur tokaisi. Tuomi hävisi seuraavalla kierroksella Juho Paukulle, joka eteni puolivälieriin.

Pitkällä kaavalla

Karvaimman pettymyksen HTK-pelaajista koki Clarissa Blomqvist, joka lähti suosikkina naisten avauskierroksen otteluun Heta Nuutista vastaan. Karsintojen kautta pääsarjaan edennyt Nuutinen olikin ottelun alussa helisemässä Blomqvistin lujien lyöntien kanssa, mutta käänsi korventavan kamppailun edukseen lukemin 4-6, 6-4, 7-6. Kaksinpelirankingissa sijalla 16 olevan Blomqvistin potentiaali on pilvissä, mutta 17-vuotiaan otteet vielä ailahtelevat ja keskittyminen herpaantuu. Ottelupallojakin hänellä oli Nuutista vastaan, mutta tällä kertaa marginaalit panivat hanttiin. Koitos oli keskiviikon pisin puristus, joka kesti kokonaiset 3,5 tuntia.

HTK:n nuorisoklaanista karsinnoissa nähtiin Lucas Rosvall, Egor Rybakov, Valtteri Väre ja Veera Karlsson, joilla ei ollut vielä asiaa pääsarjan puolelle. SM-kisat jatkuvat Hangossa sunnuntain finaalipäivään asti.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ