Kategoria: Vieraskynä


”Näkisin hyvänä ratkaisuna sen, että lähtisimme rakentamaan sote-uudistuksen korjaussarjaa. Nykyinen malli ei saa kansalaisten luottamusta, sillä moni näkee, että hyvinvointialue on kasvoton korkeapalkkainen virkajohto, joka lakkauttaa palveluita”, kansanedustaja Henrik Wickström (r) kirjoittaa maaliskuun E-U -kolumnissaan. Hänen mukaansa nykyinen malli uhkaa Read more…


Hallituspuolue RKP:n inkoolainen kansanedustaja Henrik Wickström kirjoittaa kolumnissaan julkisen talouden tilasta. Suomessa on Wickströmin mukaan pohjoismaisen hyvinvointivaltion palvelut, mutta talous ei ole pohjoismaisen hyvinvointivaltion tasolla, joten kasvua tarvitaan. ”On ikävää, että olemme joutuneet näkemään lakkoja, ne eivät ole kenenkään voitto”, Read more…


Hallituspuolue RKP:n inkoolainen kansanedustaja Henrik Wickström paneutuu tuoreessa kolumnissaan sosiaali- ja terveyspalvelujen haasteisiin. Sote-uudistus tarvitsee hänen mukaansa oman korjaussarjan. Oppositiopuolue SDP:n raaseporilainen kansanedustaja Johan Kvarnström pohtii puolestaan nuorten tulevaisuutta. Hänen mukaansa nuorilta leikkaaminen on väärin ja reilumpiakin vaihtoehtoja löytyy.


Kansanedustaja Henrik Wickström käsittelee kolumnissaan vielä kuluneen kesän poliittista kuohuntaa ja puolueensa asemaa koko mylläkässä, ottaa kantaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen tuleviin palveluihin ja kirjoittaa hieman rantaradankin tulevaisuuden näkymistä.


”Luottamuksemme valtiovarainministeri Riikka Purraan on kärsinyt vakavan iskun ja asiaan palataan, kun pääministeri on keskustellut asiasta kaikkien hallituspuolueiden puheenjohtajien kanssa”, kansanedustaja Henrik Wickström (r) kirjoittaa tuoreessa kolumnissaan.”Omalta osaltamme asiaa ei ole loppuun käsitelty, mutta haluamme antaa pääministerille työrauhan keskustella asiasta. Read more…


Raaseporilainen Johan Kvarnström (sd) arvostelee ja inkoolainen Henrik Wickström (r) puolustaa maan uuden hallituksen suunnitelmia tulevalle nelivuotiskaudelle.


Raaseporilainen kansanedustaja Johan Kvarnström (sd) kirjoittaa toukokuun kolumnissaan uuden hallituksen muodostamisesta ja siihen liittyvistä arvovalinnoista. Kvarnströmin mukaan lopputuloksesta ei voi olla varma, ja mitä tahansa voi vielä tapahtua.


Raaseporilainen kansanedustaja Johan Kvarnström jatkaa Etelä-Uusimaan kolumnistina tultuaan valituksi toiselle nelivuotiskaudelle. Ensimmäisen kauden kansanedustaja, inkoolainen Henrik Wickström puolestaan aloittaa lehtemme kolumnistina tässä numerossa.


Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri, Etelä-Uusimaan kolumnisti Thomas Blomqvist tekee viimeisessä kirjoituksessaan tilinpäätöstä 16 vuodesta kansanedustajana. ”Minulla on ollut etuoikeus saada tehdä työtä eduskunnassa kokopäiväisesti neljän kauden ajan. On helppoa olla kiitollinen tästä ajasta, vaikka olisin tietysti mielelläni jatkanut eduskunnassa Read more…


Erityisesti korkeat sähkönhinnat puhuttavat tänä jouluna. Ostovoiman parantamiseksi hallitus on ryhtynyt toimiin, jotka näkyvät osittain nyt ja osittain ensi vuoden puolella, kansanedustaja Johan Kvarnström (sd) kirjoittaa kolumnissaan. Hän avaa myös syitä, miksi hallitus ryhtyy uusiin toimiin sähkökriisin helpottamiseksi vasta nyt.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ