Etelä-Uusimaa
Lue sunnuntain näköislehti maksutta
Etelä-Uusimaa -lehden näköislehdet

Kategoria: Kulttuuri


Hangon museolle etsitään suurempia tiloja

Hangon museo etsii uusia tiloja, jotta näyttelyille olisi enemmän tilaa.Museonjohtaja Laura Lotta Andersson kertoo nykyisen rakennuksen olevan aivan liian pieni pysyvälle näyttelylle, joka on ollut museoväen toiveissa jo pitkään.


Radikaalit ristipistot haluaa rikkoa rajoja

Perinteinen ristipistokäsityö on kokenut maailmanlaajuisesti uuden tulemisen.Vanhanaikaiselta kalskahtava tekniikka on vapautettu Raaseporissa radikaaleiksi ristipistoiksi.


Oman aikansa ikonin tarina yksissä kansissa

Loppuvuodesta julkaistu uutuuskirja kertoo varsinkin 1960- ja 1970-luvuilla eläneiden ihmisten elämään vahvasti kuuluneiden Hyvonin tekstiilien tarinan yksissä kansissa. 240-sivuinen teos keskittyy pääasiassa Hangon tehtaan toimintaan.


Karjaan kotiseutuyhdistys panostaa digitalisointiin

Kotiseutuyhdistys Karis hembygdsförening on jatkanut näyttelysarjaansa paikallisesti merkityksellisistä yrityksistä kertomalla yrittäjä Felix Ferdinand Fromin tarinan. Näyttelyn aikana saatiin paljon uutta mielenkiintoista tietoa, joten projekti aiheen parissa jatkuu. Ensi vuonna yhdistys aikoo panostaa arkistonsa digitalisointiin.’


Muistoja Porkkalasta uudessa dokumenttielokuvassa

Vuosikymmenten takaiset muistot heräävät eloon uudessa dokumenttielokuvassa, joka kertoo Porkkalan vuokra-ajasta. Harparskogin puolustuslinjasta ja Suomen länsirintamasta vastikään dokumentin tehnyt länsiuusmaalainen tuotantoryhmä on jo aloittanut uuden elokuvan koostamisen.


Taiwanilaista keramiikkaa näytillä Fiskarissa

Keväällä Suezin kanavan tukkineessa konttialuksessa viisi kuukautta jumissa ollut keramiikkanäyttely Taiwanista on viimein saapunut perille ja on nyt esillä KWUM-keramiikkamuseossa Fiskarissa.


Pitkän linjan ammattilaisen valokuvia talikkotehtaalla

Pitkän linjan ammattivalokuvaaja Jakke Nikkarinen on avannut valokuvanäyttelyn ja valokuvausstudion Billnäsin ruukin ytimeen vanhaan talikkotehtaaseen. -Olen elättänyt itseni yli 30 vuotta kuvaamalla. Viimeiset parikymmentä vuotta olen työskennellyt mainosvalokuvaamossa Helsingissä, Nikkarinen kertoo. Hän muutti Pinjaisiin vuoden 2020 keväällä ja asuu vanhassa Lue lisää…


Poikkitaiteellista rihmastoa ja yksityiskohtien kauneutta

Hangon kaupungintalon galleriassa on esillä joulukuun 21. päivään saakka kahden taiteilijan yhteisnäyttely. Raaseporissa asuva kuvataiteilija ja kultaseppä Tanja Is on koostanut poikkitaiteellisen ”Hiljaisuulla” -näyttelyn, jossa on tekstiiliteoksia, maalauksia ja sanataidetta. Taiteilijan työssä lähtökohtana usein toimivien maalausten teemat jatkuvat veistoksiin ja Lue lisää…


Marko Röhrin luontotrilogian huipentuma valkokankaille

Karjaalaisen elokuvatuottajan ja -ohjaajan Marko Röhrin luontotrilogian upea loppuhuipennus, Tunturin tarina, on saanut ensi-iltansa vuoden päivät alkuperäisiä suunnitelmia myöhemmin.Tunturien tarina on kuitenkin ikuinen ja niiden ajanjuoksussa vuosi on katoavan lyhyt jakso.


Tarinat kadunnimien takana tutuiksi

Pian historian merkkihenkilöt, joita Hangossa on kunnioitettu omalla kadulla, ovat tuttuja myös nykyisille hankolaisille.Ensiesityksen vastikään saanutta Hangon Oppaiden ”Henkilöitä Hangon kadunnimien takana” -kavalkadia aiotaan esittää vielä tulevana vuonna.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ