Etelä-Uusimaa
Lue viikonlopun näköislehti maksutta
Etelä-Uusimaa -lehden näköislehdet

Kategoria: Kulttuuri


Taide koristaa taas näyteikkunoita kävelykadulla

Tammisaaren taideyhdistys on toteuttanut taas jokakesäiseen tapaan taidekadun kävelykadulle Kuninkaakadun varrella toimivien liikkeiden kanssa. Taidekadun teokset koristavat näyteikkunoita elokuun loppuun asti.


Uutisia elokuun alkuun

Uutisia läntisimmän Uudenmaan alueelta viikonlopun nettilehdessä. Moniongelmainen valtatie 25 ja kantatie 51 Hankoniemellä USA:n merijalkaväen harjoitukset Lämmin sää voi lisätä sinileväkukintoja Paul Oxleylle Raasepori-mitali Kisakeskus siirtyi Karri Kolin johtoon Erin Fagerström käsipalloilee Karjaalta Kristianstadiin Turvallinen koulumatka harjoittelemalla Yleisöltä:Missä on nopeusrajoitus?


Monipuolinen taidekierros Hangossa

Hangart-taidekierros järjestettiin tänä kesänä seitsemättä kertaa. Mukana oli monenlaisia tekijöitä maalareista veistostaiteilijoihin ja työpareista taiteilijayhdistyksiin. Kierroksella yleisöllä oli mahdollisuus tutustua teosten syntyvaiheisiin ja keskustella niistä taiteilijoiden kanssa.


Tarinat toisen maailmansodan Hangosta pantiin yksiin kansiin

Länsi-Uudenmaan sotahistoriallinen yhdistys ry. on julkaissut Hangon motti 2 -kirjan, joka käsittelee sekä välirauhan aikaa että Hangon rintaman taisteluita. -Museonäyttelyssä voidaan kertoa historiasta tiivistettynä, mutta kirjaan mahtuu paljon enemmän, museoamanuenssi Sonja Bäckman luonnehtii.


Raasepori Festival houkutteli 7 000 kävijää

Kaksipäiväinen Raasepori Festival keräsi Karjaan Bulevardin puistoon 7 000 kävijää viikonlopun aikana. Tapahtuman järjestäneen Nordic Live Productionsin toimitusjohtaja Tommi Mäki on tyytyväinen tulokseen. -Tämä on erittäin onnistunut startti meille. Jatkuvuutta tapahtumalle selvästikin on, hän iloitsee.


Taideteos

Leikkisiä oivalluksia veistosten muodossa

Hangon kaupungintalon galleriassa on esillä poikkeuksellinen näyttely, Marjatta Kallialan ”Ajatusleikkejä, esineleikkejä”. Nähtävillä on monitulkintaisia veistoksia, installaatioita ja kollaaseja, jotka viihdyttävät ja tarjoavat runsaasti ajateltavaa. Leikintutkijana ja varhaiskasvatuksen dosenttina tunnettu Kalliala ei kuitenkaan koe olevansa taiteilija, vaan pikemminkin leikkijä ja tekijä.


Katarina Reuter

Katarina Reuterille 25 000 euron palkinto

Raaseporissa työskentelevälle kuvataiteilijalle Katarina Reuterille on myönnetty Suomen taideakatemian 25 000 euron palkinto. Palkintoon kuuluu myös näyttely Espoon modernin taiteen museossa Emmassa ja taiteilijajulkaisu.


Jarmo Elomaan ottama kuva farssikomediasta

Ilmasta rahaa Mustiolla – tarkkaa rytmitystä, nopeita vaihtoja ja ovien pauketta

Salolainen Teatteri Provinssi tuo taas kesänä Mustiolle jälleen joukon vierailevia esityksiä ja kaksi kesäteatteriesitystä. Kesäkuun 17. päivänä ensi-iltansa saava farssikomedia Ilmasta rahaa on teatterin omaa tuotantoa. Esityskausi jatkuu heinäkuun loppuun 26 näytöksellä. Työryhmässä nähdään joukko teatterin huippuammattilaisia. Ohjaajana toimii alan Lue lisää…


Näyttely Mustion Linnassa

Kun ruukinpatruuna linnan rakensi – Mustiolla juhlavuosi

Edelleen Suomen suurimman ei-kirkollisen puurakennuksen eli Mustion linnan valmistumisesta on tullut kuluneeksi 230 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi vanhan kartanon päärakennukseen on koostettu Ruukinpatruuna rakentaa linnan -näyttely, jossa kerrotaan rakentamisen vaiheista, tekniikasta, materiaaleista ja menetelmistä.


Paikallisia uutisia Hangosta, Inkoosta ja Raaseporista

Toukokuisen viimeisen viikonlopun uutisia luettavissa nyt nettilehdestä. Klikkaa otsikoiden alla olevaa painiketta niin pääset lukemaan uutiset kokonaan. Inkoo yrittää saada nuorisotoimintaa kyliin Ekenäs Innovation Harbour Oy:lle lisää aikaa Lepin tonteista Karjaalla halutaan enemmän Raaseporin Energian toimitusjohtaja: ”Vakaa ja taloudellisesti vahva Lue lisää…

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ