Grönholm kiipelissä Ruotsin MM-rossissa


Niclas Grönholmin loikka ei kantanut Ruotsissa finaaliin asti. (Kuva: CE Dealer Team)

Rallicrossin MM-kiertueen kinkkisimpiin kohteisiin kuuluva Höljesin rata Keski-Ruotsin korvessa teki Niclas Grönholmille tepposet. Kauden avausvoittoa himoinnut CE Dealer Teamin inkoolaiskuski jäi nuolemaan näppejään eikä selviytynyt kuuden parhaan auton finaaliin. Grönholm ajoi alkuerissä kahdesti neljänneksi ja kerran kolmanneksi, mutta rojahti viimeisessä alkuerässä rengasrikon vuoksi koko joukon hännille.

Hän oli alkuerien yhteispisteissä viides ja joutui lähtemään semifinaaliin toisesta rivistä. Grönholm kamppaili sateisessa ja mutaisessa kelissä tiukasti kolmannesta sijasta, joka tipahti kuitenkin ranskalaisen Guerlain Chicheritin taskuun. Grönholm peittosi tallitoverinsa Klara Anderssonin ja oli neljäs, mutta se ei finaaliin riittänyt.

-Puhtaalla radalla vauhtini oli parempaa kuin Klaralla ja Chicheritillä. Kun tuulilasi on täynnä kuraa, niin ajaminen toisen perässä on sellaista leikkimistä, kun ei näe kunnolla eteensä. Ajoin myös jokerilenkille väärään aikaan, kun en kuullut ohjeita oikein. Minulle sanottiin, että ”ei voi mennä”, mutta kuulin ”mene”. Sen takia putosin siinä vaiheessa viidenneksi. Jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt ajaa heti ensimmäisellä kierroksella jokerille, ”Nippe” tuumaili tiedotteessa.

Finaalissa selvään voittoon päristeli kotiyleisön suosikki Johan Kristoffersson, joka on ollut ykkönen kauden kaikissa koitoksissa. Grönholm jatkaa yhteispisteissä yhä kakkosena, mutta ero Kristofferssoniin paisui 27 pisteeseen. Niskaan hengittävät Kevin Hanssen ja Ole Christian Veiby.

-Höljesin semeissä tuli kaikki mahdolliset sekoilut, eikä ajamiseni ollut hääppöistä. Tämä oli meille kauden ensimmäinen huono viikonloppu. Tällä hetkellä sarjassa on jaossa vain kakkospaikkoja, mutta ei auta kuin yrittää, Grönholm kommentoi.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ