Hyvärinen ampui kaksi SM-mitalia


Inkoossa katettiin pöytä murealla ja maukkaalla riistalla, kun Raseborgs Skyttar kestitsi ampumaradallaan riistamaalilajien SM-kisoja. Järjestävän seuran Niklas Hyvärinen riisti itselleen kaksi mitalia tähdättyään liikkuvan maalin 50 metrin normaalijuoksuissa hopeaa ja sekajuoksuissa pronssia. Lisäksi hän sijoittui hirviammunnassa neljänneksi sekä kerta- että parilaukauksessa.

-Sijoitukset olivat tosi hyviä, enkä voi olla muuta kuin tyytyväinen siihen, että olin jokaisessa kisassa neljän joukossa. Tulokset olisivat saaneet olla vähän parempia, mutta kotikisoissa ei ole helppoa yltää huippupisteisiin. Olemme kiinni järjestelypuuhissa aamusta iltaan, Hyvärinen totesi.

Snappertunan asukki ampui 60 laukauksen normaalijuoksuissa 583 pistettä ja taipui mestari Tomi-Pekka Heikkilälle kolmella pisteellä. Topi Hulkkonen vei uusinnan jälkeen pronssia RS-ikoni Krister Holmbergin nenän edestä molempien päädyttyä tulokseen 580.

-Tulostaso jäi alhaiseksi, mutta siihen vaikuttivat puuskittainen tuuli ja vesisade. Kuukausi sitten ammuin Salossa 592, jolla paransin ennätystäni peräti kuudella pisteellä. Nyt ennätys on sellaisissa lukemissa, missä sen pitääkin olla. Tuosta petraaminen vaatii jo täydellistä onnistumista, Hyvärinen tuumi.

Heikkilä sivalsi kultaa myös 40 padin sekajuoksuissa (395 p) ja villiintyi tälläämään jälkimmäiset 20 laukausta keskelle taulua 200 pisteen veroisesti. Heikki Lähdekorpi (392) niisti hopeaa ennen Hyväristä (391) ja Holmbergia (390).

-Sunnuntaina oli aurinkoisempi sää ja sekajuoksujen taso nousi kovaksi. En ole itse pystynyt kilpailussa ampumaan täyttä 200 pisteen sarjaa, vaan 199 on paras veto, Hyvärinen sanoi. Joukkuekisoissa RS otti Hyvärisen, Krister Holmbergin ja Henrik Holmbergin voimin kaksi kultaa hirviammunnoista ja tuplahopeaa juoksuista.

Maali häämöttää

Liikkuvan maalin MM-kisoja on siirretty jo kahteen otteeseen, ensin viime kesältä tämän vuoden alkukesään ja sitten syys-lokakuun vaihteeseen. Ranskassa pidettävien kisojen kylkeen on isketty myös EM-mittelöt, jotka tullaan käymään samaan syssyyn MM-otatuksen jälkeen.

-Ainakin vielä kisat ovat kalenterissa, mutta eihän tämä koronatilanne ole vieläkään laantunut. Ranskassa ollaan lisäksi hyvin tarkkoja eri tapahtumien järjestämisen kanssa. Olisi todella harmillista, jos niitä siirrettäisiin vielä kolmannen kerran, Hyvärinen sanoi.

Hän on yhdessä Holmbergin ja Topi Hulkkosen kanssa matkaan lähdössä, jos vihreää valoa näytetään. Heikkilä ei ollut alun alkaenkaan ehdolla, kun taas Lähdekorvelle 19 päivän visiitti osoittautui liian hankalaksi toteuttaa.

-Ei se minullekaan ihan selvä juttu ollut, mutta työpaikalta ja kotoa sain osallistumiselle tukea, Hyvärinen kertoi. Kahdet arvokisat peräjälkeen pistävät ampujat koetukselle.

-Järjestäjille on ehkä helpompaa hallita kaksi isoa kisaa samassa paikassa, mutta ei siinä urheilijan kannalta ole paljon järkeä. 17 päivään tulee kahdeksan henkilökohtaista starttia, kyllä siinä keskittyminen väkisinkin kärsii. Pää rupeaa olemaan loppua kohden aika pehmeä, Hyvärinen ennakoi. Inkooseen kokoonnutaan SM-kisoihin myös tulevana viikonloppuna, tällä kertaa 50 metrin kiväärilajien ampujien toimesta.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ