Raaseporin kaupunki myy kiinteistöjä 1,2 miljoonalla eurolla


Kaupunginhallitus on päättänyt myydä useita Raaseporin kaupungin omistamia kiinteistöjä. Korkeimpien tarjousten perusteella alkuviikolla päätettyjen kauppojen yhteissumma on 1,22 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus hyväksyi yhteensä noin 950 000 euron kaupat vanhasta Hagakodista, Tunahemmet-vanhainkodista, Tenhola-Bromarvin palvelutalosta ja Mariakodista. Niitä käytetään vielä hoitotoimintaan ja ne on vuokrattu Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle. Kaupunki myy kohteet yksityishenkilöille ja yhtiöille vuokrattuna vielä voimassa olevan vuokrasopimuksen mukaisesti.

Tammisaaressa sijaitsevasta vanhasta Hagakodista hyväksyttiin 265 000 euron tarjous. Snappertunassa sijaitseva Tunahemmet myydään vastaavasti 173 000 eurolla ja Tenhola-Bromarvin palvelutalo 107 000 eurolla. Pohjan Mariakodista hyväksyttiin korkein tarjous, joka oli peräti 401 000 euroa.

Noin 3 200 neliömetrin suuruisen Hagakodin käyttökustannukset olivat viime vuonna noin 153 000 ja vuokratulot noin 173 000 euroa. Tontin koko on 1,8 hehtaaria. Tunahemmet sijaitsee 1,6 hehtaarin kiinteistöllä ja rakennuksen pinta-ala on noin 1 500 neliömetriä. Käyttökustannukset olivat viime vuonna noin 123 000 ja vuokratulot noin 180 000 euroa.

Noin 1 200 neliömetrin kokoisen Tenhola-Bromarvin palvelutalon kiinteistön käyttökustannukset olivat viime vuonna noin 100 000 euroa ja vuokratulot noin 180 000 euroa. Tontin koko on 8 700 neliömetriä.

Mariakodin kiinteistön koko on noin 1,6 hehtaaria ja rakennuksessa on pinta-alaa noin 1 200 neliömetriä. Kiinteistön käyttökustannukset olivat viime vuonna hieman alle 200 000 euroa ja vuokratulot 480 000 euroa.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti myydä vapaa-ajan tontin Mustiolta uudelta Bråtan-Västeruddenin alueelta korkeimman tarjouksen tehneelle taholle 275 000 eurolla. Lohjanjärven rannalla myynnissä olevasta kahdesta muusta tontista jätetyt tarjoukset ovat alle 200 000 euroa, ja ne menevät lautakunnan päätettäväksi. Näistäkin tonteista jätetyt tarjoukset olivat yli 100 000 euroa.

Västeruddenin alueella on kolme omarantaista rakennuspaikkaa ja Bråtanissa 12 rakennuspaikkaa. Ensimmäisessä vaiheessa tarjouskilpailuun laitettiin kolme tonttia Västeruddenin alueelta. Loput tontit on tarkoitus panna myyntiin syksyllä.

Kaupunginhallitus päätti myös, että vuonna 1949 rakennettu Ystadsgården siirretään kiinteistöjen poistosalkkuun ja myyntilistalle toiminnan siirtyessä sieltä muualle. Lisäksi rakennuksen käyttötarkoitusta muutetaan uudella asemakaavalla.

Poistosalkkuun meni nyt myös Karjaan yhteiskoulun C-talo. Kaupunginhallitus päätti antaa kaupunkiympäristön toimialalle tehtäväksi myydä aiemmin korjaussalkussa ollut noin 300 neliömetrin rakennus kokonaisuutena. Päätöksen mukaan rakennus siirretään toiseen paikkaan ostajan kustannuksella. Tarjouksiin otetaan kantaa myöhemmin.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ