Inkoolaiskuljettajat innolla SM-rallin kesäkauteen


Benjamin Korhola (oik.) ja Sebastian Virtanen pyrkivät olemaan Hyundain kopissa hereillä heti alusta asti. (Kuva: Pmedia)

Rallin SM-sarjassa siirrytään kesäaikaan, kun Turun seudulla kilpaillaan tulevana viikonloppuna kauden ensimmäinen sorasähinä.

Länsirannikon ralli alkaa perjantai-iltana kahdella asvalttietapilla Maskun suunnalla, kunnes hiekka pöllyää lauantaina Nousiaisissa, Vahdossa, Sauvossa ja Liedossa. Sarjan neljännessä osakilpailussa ajetaan kahdeksan erikoiskokeen aikana reippaat sata kilometriä.

SM1-luokassa debyyttikauttaan porhaltava Benjamin Korhola säväytti vauhdillaan talven kolmessa koitoksessa, joiden jälkeen inkoolaiskuski on yhteispisteissä toisena Roope Korhosen takana. Hyundain Rally2-menopeli on saanut odotettuja päivityksiä ja Korhola ajoi jyväskyläläisen kartanlukijansa Sebastian Virtasen kanssa ensimmäiset testikilometrit soralla muutama viikko sitten. Pacco Motorsport -tiimin kuljettaja ampaisee ensimmäiseen soraralliinsa Rally2-autolla.

-Kunhan saamme säädettyä auton iskuun juuri ennen kilpailua ajettavissa testeissä, niin uskon hyvään tulokseen, Korhola kommentoi.

Virtanen palaa jo halusta päästä nuotinlukuun.

-Perjantain asvalttipätkät ovat mielenkiintoisia ja lauantailta löytyy aiemmilta vuosilta tuttuja baanoja, joita on mukava laskea menemään. Pyritään olemaan hereillä ja mukana kärkitaistossa heti alusta asti, hän totesi.

Niclas Grönholm lähtee parantamaan soralla ajamista Länsirannikon rallissa. (Kuva: Merita Mäkinen)

Toinen inkoolainen ajohirmu Niclas Grönholm kurvailee SM1-luokan kokonaistilanteessa viidentenä ja odottaa kesäkauden avausta innolla.

-Rallin ajaminen lumella on minulle luontevampaa, mutta hiljalleen olen yrittänyt parantaa myös soralla ajamista. Asvalttiosuudet sopivat kaltaiselleni rallicrosskuskille hyvin, mutta lauantaina on odotettavissa liukkaita teitä. Kovapintaisilla teillä on irtohiekkaa ja se tekee tästä rallista jopa ainutlaatuisen kilpailun. Jännä nähdä, miten käy, Grönholm alusti.

Hän paineli talvikauden jokaisessa kolmessa kisassa eri kartturin kanssa. Kesäkaudella Skodassa seuraa tekee toissa vuoden SM1-luokan Suomen mestari Samu Vaaleri.

-Olen saanut uudesta Skodasta kesäkelillä tuntumaa ja ajanut vähän testiä Samun kanssa. Suunta ajamisessa ja nuotituksessa on oikea. Tiellä pitää pysyä, mutta samalla pitää myös lisätä rohkeutta ajamiseen, Grönholm kertoi.

Ford Fiestaa käskyttävä pohjankurulainen Raoul Dahlqvist tavoittelee länsirannikolla menestystä SM3-luokassa kartturinsa Patric Öhmanin kanssa. VL x KMS-tiimin 18-vuotias kuljettaja on yhteispisteissä viidentenä.

-Osallistuimme Rengas Turku -ralliin harjoituskilpailuna ja oli todella hauskaa päästä taas ajamaan. Lähden perjantain pätkille aika nollista, sillä en ole aiemmin ajanut noita asvalttiosuuksia. Yritetään mennä niin kovaa kuin mahdollista, Raoul sanoi.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ