VR pyörsi päätöksensä, Hanko-junat kulkevat kesälläkin


VR tiedotti maaliskuun puolivälissä rantaradan ja Hanko-radan junien viiden viikon liikennekatkosta kesällä.

Tuolloin julkaistun tiedon mukaan myös Karjaa-Hanko -väli oli määrä liikennöidä linja-autoilla juhannuksesta heinäkuun lopulle.

Pääsiäisen alla yhtiö oli tehnyt kuitenkin tiedotteeseensa päivityksen, jossa se ilmoittaa, että H-lähijunavuorot Hangon ja Karjaan välillä ajetaan normaalisti myös Espoon kaupunkirata -hankkeen töiden aikana. Sen sijaan kolmena päivänä viikossa ajettavaa suoraa Helsinki-Hanko -yhteyttä ei voida liikennöidä töiden aikana. H-junan kesän aikataulut tarkentuvat VR:n mukaan toukokuun loppuun mennessä.

Kaikki rantaradan kaukojunat Helsingin ja Turun välillä korvataan kesällä linja-autoilla ratatöiden vuoksi. Etelä-Uusimaa julkaisi ratatöistä ja niiden vaikutuksista laajemman uutisen sunnuntaina 17. maaliskuuta. Töiden yhteydessä korjataan myös esimerkiksi Mustionjoen ratasiltaa Åminneforsissa.

Linkki uutiseen löytyy tästä.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ