BK-46:n voittokulku tyssäsi Riihimäellä


BK-46:n kokeneet johtohahmot Jac Karlsson (oik.) ja Nico Rönnberg juonivat kuvioita parempaan kuntoon pudotuspelejä kohti. (Arkistokuva)

Lähes tarkalleen viisi kuukautta onnistui BK-46:n käsipallomiehistö välttelemään tappion karvasta kalkkia, kunnes se oli huuhdottava kurkusta alas. Lokakuun alussa kotikentällään Cocksille hävinneet karjaalaiset riehuivat SM-liigassa 19 voittoa peräjälkeen. Ympyrä sulkeutui keskiviikkona Riihimäellä, kun Cocks vei pisteet lukemin 37-30 (20-16).

Ottelu oli isännille rutkasti tärkeämpi, sillä voitolla kukkoklaani tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan kakkossijaan ja suoraan välieräpaikkaan. BK-46 oli sen sijaan jo varmistanut jatkosarjan herruuden ja paikan välierissä.

Pelin merkityksettömyys saattoi painaa BK:n puntissa, mutta kamppailu oli oikeastaan vain jatkoa viime aikojen hutiloiville otteille. Polkkanutut ovat kaivaneet verta nenästä ja nyt sitä roiskui Cocks Areenan lattialle.

Puolustuspeliin alkoi hiipiä huteruutta jo helmikuun alussa Suomen cupin lopputurnauksessa ja omaa päätä on pitänyt ravistella hereille solkenaan jatkosarjassa. Edellisissä otteluissa Grankulla IFK:ta vastaan BK onnistui kääntämään avausjakson apeuden onneksi toisella puoliskolla, mutta Riihimäellä ääni ei muuttunut kellossa missään vaiheessa.

Punavalkoisia vastaan on ollut helpompaa tehdä maaleja kuin runkosarjassa, eikä vastarinta ole ollut yhtä systemaattisen lujaa. Oman verkon soiminen aiempaa rivakampaan tahtiin vaikuttaa myös nopeaan juoksupeliin, jolla ei ole enää paahdettu vastustajaa suohon entiseen malliin.

Pelaamisessa ei ole ollut BK:lle tyypillistä tarkkuutta ja terävyyttä, mistä karmeinta kieltään kertoi Riihimäen vierailun harvinaisen hirmuinen pallonmenetysten määrä. Teemu Tammisen piiskaama kotijoukkue otti sähläyksestä kaiken ilon irti.

Edellisessä kohtaamisessa Karjaalla yhteensä 27 maalia mättäneet Pavel Duda ja Nico Rönnberg jäivät nyt sivustaseuraajan rooleihin. Dudan peli päättyi Tammisen tavoin punaiseen korttiin, kun taas alussa kättään loukannut Rönnberg pelasi vain noin vartin, eikä edes yrittänyt heittää.

Vasemman pakin paikalla vastuuta saanut Miska Henriksson ja laidallaan tasonsa pitänyt Sebastian Säkkinen löysivät pömpelin perukoille, mutta muutoin oli hakemista. Cocks rekisteröi ensimmäisen torjuntansa vasta 18. minuutilla, mutta Vitali Shitsko ehti vielä kiriä maalivahtikamppailun edukseen hyvin aloittaneen Miksu Heinosen nenän edestä.

Voitto nosti riihimäkeläisleirin mielialaa.

-Tämä oli varmasti paras pelimme tällä kaudella ja kaikki antoivat enemmän kuin sata prosenttia itsestään, valmentaja Bojan Zupanjac riemuitsi.

BK:n prosentit jäivät piippuun.

-Cocks halusi voittaa enemmän kuin me. Tulimme otteluun hieman heikolla asenteella, kun pelillä ei ollut enää niin suurta merkitystä. Olen silti vähän pettynyt esitykseemme, valmentaja Andreas Rönnberg sanoi.

BK-46 on enemmänkin kyllästyneenä odottanut jatkosarjan loppumista kuin innolla latautunut edessä siintäviin pudotuspeleihin. Joukkue on kuitenkin edellisten kausien näytöillään ansainnut luottoa siihen, että tosipelien käynnistyessä tiikerinsilmä hehkuu taas punaisena.

Ottelutilastot

BK-46: Sebastian Säkkinen 12/15 (7 m 1/2), Miska Henriksson 7/12, Jonathan Ekman 4/7, Igor Skyba 2/4, Robin Sjöman 1/3, Linus Sjöman 1/3, Jac Karlsson 1/2, Alex Lignell 1/2, Janne Korpimäki 1/1.
Heittojakauma: 6 m 16/26, 9 m 9/15, tyhjä maali 4/5.
Maalivahdit: Miksu Heinonen (51 min.) 12 torjuntaa, Fredrik Holmberg (9 min.) 1.
Jäähyt: Skyba 2 x 2 min, R. Sjöman, Nico Rönnberg, Lignell 2 min.
Pallonmenetykset: 18.
Cocks: Teemu Tamminen 10/12 (7 m 3/3), Albin Järlstam 7/12 (7 m 1/1), Santeri Vainionpää 6/8, Miika Kaukoranta 4/6, Nuno Santos 3/5, Vili Mattila 3/4, Pavel Duda 2/7, Daniel Fekete 2/4, Kemal Hamzic 0/1.
Heittojakauma: 6 m 19/26, 9 m 11/25, tyhjä maali 3/4.
Maalivahdit: Gergo Miklos (14 min.) 0 torjuntaa, Vitali Shitsko (46 min.) 13.
Jäähyt: Duda 3 x 2 min/punainen kortti, Tamminen 3 x 2 min/punainen, Fekete, Santos, Juho Nurminen 2 min.
Pallonmenetykset: 13.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ