BK syttyi hitaasti voiton roihuun


”Kakskakkonen” juoksi tonnivitosen. Sebastian Säkkinen on tuulettanut mestaruussarjassa maalia jo yli 1 500 kertaa. BK-kapteenin juhlaosumaa todisti Siuntiossa reippaat sata katsojaa. (Arkistokuva)

Läntisen Uudenmaan käsipallopiirin nahistuneessa hegemoniataistossa jatkettiin Siuntiossa siitä mihin viimeksi Karjaalla jäätiin. BK-46 syvensi niskalenkkiään Sjundeå IF:stä ja kääri miesten SM-liigan ottelusta pisteet samoin lukemin kuin marraskuun kohtaamisesta kotoisessa urheiluhallissaan eli maalein 22-34 (11-13).

BK on voittanut kauden 16 pelistä 15 ja seilaa vakuuttavasti ylempään loppusarjaan runkosarjan ykkösenä. Viidentenä oleva SIF ajautuu alempaan loppusarjaan ja kuluvalla viikolla tulee täyteen tasan seitsemän vuotta siitä, kun se on viimeksi onnistunut kukistamaan raaseporilaiset kiistakumppaninsa.

Samoilla eväillä

Keskiviikon koitoksessa syötiin samoja eväitä kuin marraskuun mittelössäkin. BK:n hyökkäyspelin kattauksessa oli vielä avausjaksolla silliä ja kuravettä, kun hutiloivat otteet johtivat yhdeksään pallonmenetykseen ja kangerteleva viimeistely pummattuihin kuuden metrin heittoihin.

Kakkosjaksolla syötiin taas mannapuuroa ja mansikkaa, kun lujalla linjalla jatkuneen puolustustyöskentelyn jälkeen otettiin kahta kauheammin jalat alle ja pakkikolmikoksi asennettu nuorisotrio Miska Henriksson-Oliver Nordlund-Jonathan Ekman löi liikettä peliin.

SIF haastoi BK:n jälleen hedelmällisesti ensimmäisellä puoliskolla, mutta isäntien jalat olivat toisella 30-minuuttisella hyytelöä ja hyökkäystoimet haukkasivat hapankaalia. Vuodenvaihteessa Siuntioon saapunut kokenut serbipakki Vladimir Tomic tälläsi lauantaina sarjajumbo ÅIFK:n häkkiin 10 palloa, mutta BK:ta vastaan miehen meno oli kokolailla horjuvaa.

Tuttua puuhaa. Miksu Heinonen torjui SIF:n heittoja toinen toisensa perään ja nosti nyrkkiä ilmaan voiton merkiksi. (Arkistokuva)

Maalivahdit olivat illan etevimpiä artisteja. SIF-koppari Mika Malassu aiheutti vieraille harmaita hiuksia lukuisilla kuuden metrin venytyksillään, kun taas kollega Miksu Heinonen poimi pääosin marjoja ämpäriin kotijoukkueen heppoisesta yhdeksän metrin metsästä.

Tähdet kapteenille

Pelin parhaana palkittiin BK-kapteeni Sebastian Säkkinen, joka rikkoi samalla 1 500 maalin rajapyykin mestaruussarjassa. 340 pääsarjaottelua pelannut laituri on tempaissut maaleistaan noin 900 BK-paidassa ja 600 Vantaan Atlaksessa, missä hän vietti neljä kautta.

Säkkinen palasi Siuntiossa myös rankkariviivalle, kun pitkään vastuuta kantaneen Alex Lignellin seitsemän metrin taivas romahti niskaan. Kahdentoista perättäisen onnistumisen jälkeen Lignell kupsahti kahdesti karille. Klassikkokoitoksen vetovoiman hiipumisesta kertoi jotain se, että halliin vaivautui vain 129 katsojaa, mikä oli SIF:n kotiotteluiden heikoin noteeraus kuluvalla kaudella.

SM-liigan runkosarja on ollut karjaalaisille yhtä juhlaa. Päävalmentaja Andreas Rönnberg on johtanut joukkonsa 15 voittoon 16 ottelussa. (Arkistokuva)

Ottelutilastot

BK-46: Sebastian Säkkinen 8/10 (7 m 1/1), Igor Skyba 5/6, Miska Henriksson 4/9, Jonathan Roos 4/6, Jonathan Ekman 3/6, Oliver Nordlund 3/3, Nico Rönnberg 2/7, Alex Lignell 1/3 (7 m 0/2), Janne Korpimäki 1/3, Jac Karlsson 1/2, Ivan Roos 1/1, Miksu Heinonen 1/1.
Heittojakauma: 6 m 30/45, 9 m 1/7, tyhjä maali 2/2.
Maalivahdit: Miksu Heinonen (50 min.) 15 torjuntaa, Fredrik Holmberg (10 min.) 2.
Jäähyt: Skyba 2 min. Maalit BK:lle 1-0.
Pallonmenetykset: 12.
SIF: Anton Luuppala 4/13, Dmytro Turchenko 4/6 (7 m 3/3), Sebastian Leino 2/6, Christoffer Thor 2/5, Vladimir Tomic 2/4, Jooa Knaapinen 2/3, Joonas Ahola 2/2, Axel Sjöstedt 1/4, Niki Tuominen 1/3, Daniel Walander 1/3, Felix Karlsson 1/2, Christoffer Modig 0/1.
Heittojakauma: 6 m 16/26, 9 m 3/23.
Maalivahdit: Mika Malassu (60 min.) 16 torjuntaa.
Jäähyt: Tuominen 2 min. Maalit 0-0.
Pallonmenetykset: 14.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ